dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Samling: Late Night Tales - Jamiroquai
Late Night Tales - Jamiroquai (CD) Samling
2003
Whoa Music/Azuli/Goldhead
6/10

Disco disco disco och lite funk

Lyssna

Sök efter skivan

Samlingsserien ”Late Night Tales” skulle väl kunna sägas handla om efterfestmusik. Musik för småtimmarna. Med Jamiroquai kommer den tionde volymen. Först ut var Fila Brazilia och härnäst följer Turin Brakes. Hyfsad spridning alltså. Oftast brittisk.

Jay väljer och vrakar i backarna märkta disco, funk, soul och jazz. Mest disco. Han plockar fram välkänt och okänt med artister som spänner från Pointer Sisters till Leon Ware, från Lalo Schifrin till Kleeer. Största skrällen är kanske att här inte finns någon endaste låt från Stevie Wonder.

Jag hittar faktiskt en hel del smått och gott som jag inte smakat på tidigare. Som Jose Felicianos version av ”California Dreaming” i en version som snarare för tankarna till Bill Withers än The Mamas & the Papas. Eller Dexter Wansel. Basen! Basen! Men också en hel del som bara maler på i ett discogroove som jag tror att man måste ta knark för att hitta något av intresse i. Som helhet både hackat och malet. Bra och dåligt. Fast mest bra. Ett extra plus för de personliga kommentarerna till valen.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2003-11-27 00:00 / Uppdaterad: 2007-05-02 13:32

Kategori: Recension | Recension: #2330

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig