dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Lil' Mo: Meet the Girl Next Door
Meet the Girl Next Door (CD) Lil' Mo
2003
Elektra/Warner
4/10

Kompetent men tråkigt

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Som arrangör, låtskrivare, körtjej och gästartist har Lil' Mo jobbat med större delen av den samtida r'n'b-världen. Som soloartist har hon inte rönt någon större uppmärksamhet, åtminstone inte på den här sidan Atlanten.

Jag tror inte att det förändras med ”Meet the Girl Next Door”. En skiva som låter ungefär lika spännande som titeln antyder.

Visst. Hon sjunger bra och kryddar låtarna med snygga körarrangemang. Samtidigt står det snabbt klart att hon jobbat mer med sångarrangemangen än att skriva minnesvärda melodier. Det är lätt att imponeras av den sångtekniska skickligheten. Särskilt personligt blir aldrig uttrycket.

Själv blir jag snabbt uttråkad efter ännu en snyggt wailad aria.

Riktigt bra blir det bara i ”Ten Commandments”. Men det är mer för att den bygger på DJ Premiers beat till Notorious B.I.G:s ”Ten Crack Commandments” och för att Lil' Kim är lika bra som vanligt.

Även om resten av låtarna inte är direkt dåliga är de inte heller särskilt bra. De följer ungefär samma mall, det mesta producerat av Chucky Thompson eller Bastiany. Strömlinjeformad löpande band-r'n'b.

Vore det inte för att jag hade hörlurar på mig skulle det mesta gå in genom ena örat och ut genom andra.

Kanske skulle Lil' Mo nöja sig med en karriär som bakgrundssångerska eller radioröst?

Patrik Hamberg

Publicerad: 2003-07-14 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-25 13:21

Kategori: Recension | Recension: #2095

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig