dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Bruce Springsteen: Lucky Town
Lucky Town (CD) Bruce Springsteen
1992
Columbia/Sony
5/10

Bättre än tvillingen

Lyssna

Sök efter skivan

Den här skivan är betydligt bättre än tvillingen ”Human Touch”. Men samtidigt en av de svagare skivorna i Springsteens katalog.

Anslaget är mer positivt än på ”Human Touch”. Ett koppel låtar är svängigare i grunden och har mer själ. Ofta arrangerade med gospelliknande körer. ”Better Days” inleder skivan på detta sätt. ”Local Hero” följer upp tillsammans med ”Leap of Faith”. Tre låtar som faktiskt är riktigt bra.

Till och med skräniga tittellåten ”Lucky Town” svänger.

På den lugna sidan är ”If I Should Fall Behind” en skön låt. Men, ”In the Big Muddy” suger ned glädjen i leran och lägger resten av skivan i träda. ”Living Proof”, ”Book of Dreams” och ”Souls of the Departed” är alla stela som fyrtumsspik. ”My Beautiful Reward” är något lättare, men inget som återskapar första halvans lyft.

Hade ”Lucky Town” varit en EP och bara bestått av låtarna 1-5 hade den fått ett högre betyg.

Men den är ljusår ifrån de riktigt bra skivor Springsteen gjort. Till och med ”Born in the U.S.A” är svängig i jämförelse.

Så, jag tror ni förstår vilken nivå vi är på.

Fredrik Welander

Publicerad: 2003-06-15 00:00 / Uppdaterad: 2007-10-03 10:23

Kategori: Recension | Recension: #2048

2 kommentarer

If I Should Fall Behind är så jävla bra.

Medlem 2005-02-02 23:18
 

Underbar skiva! Förstår inte varför den underskattas. Inledningen med underbara Better days följs av Lucky town. Klart att den finns några lugnare låtar som kan bli en aning ”tråkiga” men inte det stora hela kanonplatta som han gjorde utan E Street Band!

Calle Oregistrerad 2009-07-06 14:23
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig