dagensskiva.com

48 timmar

Text

(Hultsfred) Moneybrother, bäst som vanligt

Kalla mig förutsägbar, men festivalens i särklass bästa spelning levererades av Moneybrother i Atlantistältet under fredagkvällen. Och det var inte bara bandet som var bäst. Publiken var minst lika bra.

Jag har sett det här bandet spela för halvfulla lokaler så många gånger att jag nästan blev rädd av det varma mottagande de fick här på Hultsfred. Publiken applåderade och sjöng mer och högre än Bajenklacken på Söderstadion.

Stämningen var hög redan från start och växte hela vägen. Från en magnifik öppning med ”Reconsider Me” (till en början i sänkt tempo innan den briserade i en euforibomb) till en ännu starkare avslutning av ordinarie set med ”Stormy Weather” (som fylldes med så mycket känsla att den ensam motiverade hela festivalbiljetten, precis som Anders lovade innan de körde igång den).

Anders har full kontroll på publiken genom hela konserten. Han får oss att visksjunga, crescendoapplådera, stå alldeles stilla och dansa lyckligt. Det märks att han stärks av det varma mottagandet. Ni som sett honom förut vet att han kan ta en publik och ger minst lika mycket som han får. Igår fick han så mycket att jag stundtals trodde att han inte skulle överleva att ge mer.

Så när Anders, Viktor och Gustav faller ihop på scengolvet på klassiskt James Brown-manér känns det helt naturligt. Festivalens hårdast jobbande band har gett oss allt de har.

Till och med en låt som ”Don't Stop”, som jag är lite tveksam till på skivan, fungerar utmärkt. Jag skulle kunna gå så långt som att säga att liveversionerna i samtliga fall (utom möjligen ”Positive Vibrations”) är vassare än sina studiomotsvarigheter.

Tack för showen. Jag hoppas att vi ses igen under sommaren. Det känns omåttligt bra att så många älskar Anders i år.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2003-06-14 18:09 / Uppdaterad: 2008-01-21 11:03

Kategori: Festivaler, Hultsfred 2003, Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig