dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Grand Drive: See the morning in
See the morning in (CD) Grand Drive
2003
BMG
5/10

Stämsång och solskenspop

Grand Drives soliga stämsångspop för tankarna till Australien. Jag ser Daryl Braithwaite sitta på sin veranda (”One summer, ni vet) och Crowded House och deras kompisar hoppa i havet (”Weather with you”, kanske ni minns) när jag lyssnar på den här skivan.

Det är positivt och lite lagom värmande. Bröderna Danny och Julian Wilson sjunger snygga stämmor framför ett lagom luftigt popkomp. Men det är samtidigt inte något som griper tag särskilt hårt.

Låtarna är finurligt och snyggt uppbyggda. Nyanserna ligger på en lagom nivå.

Det här kan vara en skiva för dig som tycker att Turin Brakes senaste är för lite lik deras debut. Eller för dig som saknar Crowded House.

Bröderna Wilson bjuder på stämsång och solskenspop. Kanske inte så oväntat med det efternamnet.

Fredrik Welander

Publicerad: 2003-03-14 00:00 / Uppdaterad: 2007-06-09 18:24

Kategori: Lördag, Recension | Recension: #1884

3 kommentarer

Fredrik: Har du hört något av deras tidigare verk? Själv tycker jag ”True Love and High Adventure” är löjligt bra och det vore kul att få en jämförelse dem emellan eftersom jag ännu inte hört ”See the morning in”.

Korkad spade Oregistrerad 2003-03-14 10:50
 

Jag har inte hört Grand Drive tidigare och kan inte hjälpa dig med en sån jämförelse. Sorry. Men nåt säger mig att det här är två bröder som förnyar sig lika lite som bröderna Reid (Proclaimers). Du kommer säkert uppskatta även den här skivan.

Fredrik Welander Oregistrerad 2003-03-14 13:21
 

”See the morning in” är mycket mer slätstruken skiva än tidigare utgåvor. det är aldrig dåligt, men aldrig heller särskilt upphetsande. några snygga CSN&Y-stämmer får de dock in.

Mattias ,Revolver.nu Oregistrerad 2003-03-17 14:32
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig