dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Håkan Hellström: Det är så jag säger det
Det är så jag säger det (cd) Håkan Hellström
2002
Dolores/Virgin
9/10

Bluffen avslöjas, och det är vackert

Lyssna

Sök efter skivan

Jag vet att jag borde sabla ned ”Det är så jag säger det”. Rida över Håkan Hellström med en kavallerichock utan att tveka. Det är mycket jag borde.

För Håkan Hellström är kejsaren utan kläder. Han snor hela låtar. Han återanvände gammalt material. Han gottar sig åt elände. Han framstår som en svärmorsdröm men är dekadent. Han är killen som blir hjälpt av pulver när andra dör av det. Han tycker synd om sig själv fastän han tycks vara lyckad. Han är alltid ensam fastän inte en natt går utan tjejerna och killarna står i kö i trappuppgången. Han pratar alltid om de fula, men hänger alltid med de vackra. Han säger sig prata om sig själv, men pratar aldrig riktigt nära sin egen person.

När ska kejsaren avslöjas? Jag vet inte, men kanske ska jag låta bli att avslöja nakenheten? Nej, jag säger allt detta rakt ut istället. Det blir bättre så.

Jag är också en kejsare utan kläder. Att jag också snor delar för att få ihop helheten. Att jag gärna återanvänder bakåt i min historia och levererar igen. Att jag gottar mig i mitt elände, och tycker synd om mig själv. Att jag också är en svärmorsdröm på ytan, men längtar efter det dekadenta i djupet. Att jag trots en image om den ensamme och utstötte sällan saknat sexuella relationer. Att jag i min solidaritet med de utstötta faktiskt själv hängt i klubbar och barer med de ”vackra” och där köpt Nestlé-produkter. Att jag trots en öppen attityd aldrig riktigt öppnat mig.

Jag har undvikit pulver och sådan skit, och det kommer jag fortsätta med, men jag kan inte sluta gilla Håkan Hellström. Han är precis som du och jag en kejsare utan kläder. Det är svårt att motstå känslan av empati och igenkännande när jag lyssnar på det nya albumet Det är så jag säger det. Och trots att Hellström aldrig är politisk eller direkt aktivistisk i sina låtar, så behöver samhället empati, möjligheter att spegla sig och hjälp att uttrycka sig.

Så när jag kliver ut i den kalla luften, som fylls av ett iskallt höstregn, är det med viss förtjusning som mitt huvud fylls med sambatrummor i ett helt galet tempo. Håkan Hellström är fortfarande lika energisk på gränsen till sammanbrott som han var på sitt första album. Ja det finns t.o.m. lite mer av nerv och energi. Kylan som inget biter på kommer i varje fall lindras av en kejsare utan kläder från Göteborg och hans sambaorkester.

Patetiskt och tragiskt? Ja, just det.

Peter Dahlgren

Publicerad: 2002-10-27 00:00 / Uppdaterad: 2007-11-06 20:50

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #1686

97 kommentarer

öh… okej… ”verkar ju vara en bra skiva…”

lo and behold it is the empire of the night Oregistrerad 2002-10-27 00:10
 

Flummig recension

Peter Oregistrerad 2002-10-27 00:15
 

Det var väl skivan du skulle recensera, inte Håkans trovärdighet? M'kay?

Sambainfluenserna känns lite stökiga i mitt tycke, men det är ett jävla riv i skivan. Kanske inte en nia… men en bra platta, helt klart!

Tobbe Oregistrerad 2002-10-27 00:22
 

så…. hur låter skivan…?

Olof Oregistrerad 2002-10-27 00:27
 

Är det verkligen säkert att du hållit dig borta från de vita pulvret….?

Mexicola Oregistrerad 2002-10-27 00:29
 

Jag tycker nog den är värd högst en femma. Det finns ett par riktigt bra låtar, men ändå inget som kommer i närheten av de bästa låtarna på förra skivan. Men det är ju bara min åsikt.

Mysen Oregistrerad 2002-10-27 00:31
 

ja skivan är ju inte värd så högt betyg, men det var en bra recension som fan. den får högsta betyg

r Oregistrerad 2002-10-27 00:33
 

Inte så värst bra alls.

Gabba hey hey! Oregistrerad 2002-10-27 00:44
 

har försökt, men förstår inte alls storheten…nu har ni fått recensionen, nu kanske man kan börja diskutera andra artister och skivor…

JL Oregistrerad 2002-10-27 01:05
 

bort med mississippi kan vänta. och rock n roll blåögon. och den hade kommit upp i nästan samma klass som förra.

Marky Mark Oregistrerad 2002-10-27 02:14
 

Så när kommer recensionen?

hmm Oregistrerad 2002-10-27 02:36
 

ööö skrev du inte att du låtit bli pulver och sån skit?

Nr 1 Oregistrerad 2002-10-27 02:17
 

USCH, vad skivan verkligen suger och när den förra redan var tråkig är det här tusen gånger värre. Samban har inget med pop att göra , inte när det blir på det här sättet dvs kackigt.

spencer Oregistrerad 2002-10-27 03:16
 

En märklig grejj är att Håkan verkar gilla samma låtar som jag gör.

”Opus 40″, ”När man är ung vill man bli hög”, verkar vara en omöjlighet att bränna en blandskiva till killen.

Håkan>> Love on yaa!

ice age Oregistrerad 2002-10-27 03:37
 

Varför borde du ”sabla ned Det är så jag säger det”. Motivation, tack. Är det inne att såga Håkan Hellström? Varför inte acceptera honom som något ganska unikt inom svenska musikhistorien? Vare sig man gillar eller ogillar honom måste man ändå erkänna att han tillfört nåt helt nytt, helt unikt. Nåt som verkligen berör.

Det där stöldtjafset är pinsamt. Han influeras av artister han gillar. Vem gör inte det?

Traste Oregistrerad 2002-10-27 06:08
 

Då det inte längre finns några bra låtar att hylla så får man leta reda på något annat, för vem skulle våga ge Håkan ett betyg under 4/5 eller 8/10?

Red Oregistrerad 2002-10-27 09:09
 

Strålande recension. Tack så mycket. Skit i alla som inte fattar nånting.

Peter Hansson Oregistrerad 2002-10-27 10:01
 

peter hansson: ja! det är dom som e konstiga de e vi som e normala! dom står still när vi rör oss liksom…

Piff Oregistrerad 2002-10-27 10:37
 

nu ska jag bara kolla vad klockan är

sixten Oregistrerad 2002-10-27 10:46
 

så jävla indie ni är när ni ska såga håkan.

vilken Oregistrerad 2002-10-27 10:59
 

Nu har jag lyssnat på skivan och tycker den är skaplig, men påminner den inte lite väl mycket om The Pinks?!

Mike Oregistrerad 2002-10-27 11:29
 

Jag skiter i recensenten: Det är skivan jag vill veta mer om…

Oskar i Lenhovda Oregistrerad 2002-10-27 11:32
 

Det här kan vara den sämsta OCH den bästa recension jag läst om Håkan.

Den sämsta för att den inte säger någonting alls om skivan. Det är väldigt dåligt. Den bästa för att Peter lyckas sätta fingret precis på varför man gillar Håkan. Jättebra.

lena Oregistrerad 2002-10-27 11:37
 

Håkan skor sig på att en hel nation är i stort behov av glädje. En nutidens Hitler eller Musolini om man vill ta i lite för mycket. Nej men allvarligt jag har svårt att se charmen i att spela bög och att låtsas gilla fula tjejer. Killen låg med en vännina till mig i samband med en konsert och hno är ack så vacker vill jag lova.

Pär Oregistrerad 2002-10-27 11:41
 

Piff: Jävla tönt!

Peter Hansson Oregistrerad 2002-10-27 11:43
 

Kan du inte skriva lite om skivan också?

ansiktet Oregistrerad 2002-10-27 11:45
 

Jag fattar inte vad problemet är. Det är väl bara att strunta i att lyssna på Håkan om man inte gillar hans musik? En rescension kan ju liksom aldrig vara objektiv..så varför klaga på betyg hit och dit?

Personligen tycker jag att skivan är toppen och jag tror att alla som gillade hans förra skiva kommer gilla den här också, sett till musiken alltså..om man tycker att Håkan är en sell out pga skansen-allsång mm så är man ganska fånig tycker jag. Finns en helbra krönika av Gradvall i feber-boken som behandlar handlar lite om detta.

Rocky Oregistrerad 2002-10-27 11:47
 

Är det meningen att den här recensionen ska guida mig i skivdjungeln?? vill jag jättegärna köpa den här skivan p.g.a det Peter har skrivit, eller är det tvärtom?? recensionen kräver ju också att man hört den föregående skivan. Håkan har energi kommer man fram till, men inte så mycket mer. Och?? Yngwie Malmsteen har väl också energi?? och urga? skriv gärna om musikern/-na, det är alltid kul med kuriosa och att få höra någon annans uppfattning om artisten, men försök att sätta skivan i första rummet.

firren Oregistrerad 2002-10-27 11:51
 

nån som vet var man kan ladda hem skivan?

laxen Oregistrerad 2002-10-27 11:52
 

Eller som Tuna-Per säger det:

Också jag tar mig, som en Rikard Rättrådig, an den här uppgiften full av föresatser om att avslöja nya stölder och snatterier.

Det är ju så man ska lyssna på Håkan Hellström numer, har jag förstått.

Snusförnuftigt, distanserat, med lupp och rocklexikon till hands.

Men så börjar skivan.

Först hörs några vilda, hetsiga sambatrummor.

Därefter blixtrar en bukett Clash-gitarrer till i högtalarna, bländande som sommarens vassaste solkatter.

Och sen brakar – ja, fullkomligen brakar – ”Mitt Gullbergs kaj paradis” igång.

Tre sekunder senare springer jag rakt genom väggen, från vardagsrummet ut i köket.

Låten, den allra första på Håkans andra album, är helt galen.

Som finalen i en soul-revue med Sam & Dave i slutet av 60-talet.

Som Bruce Springsteen & The E Street Bands Detroit-medley på Winterland i San Francisco julen 1978.

Som den allra mest magiska kvällen på Studio 54 året därpå.

Som ”Ramlar” – upphöjd till tio.

Det är ren eufori, det är extas, det är dans, dans, dans och den maximala hastigheten omvandlad till ett rasande stycke soulpop större än hela universum och jag törs påstå att ingen svensk artist någonsin fäst nånting lika lyckligt, lika vanvettigt lustfyllt och upphetsande på skiva.

Spelar det då någon roll om den unge göteborgaren lånat, snott eller kopierat alltihop från en Motown-singel du aldrig hört talas om?

Icke.

Ingen har låtit just så här i alla fall, ingen har sagt det just på det här sättet och sitter det ett hjärta i din bröstkorg måste det vara allt som betyder något.

Just väckelsemöteshysterin i öppningsspåret lyckas Håkan i övrigt bara piska upp ögonblicksvis, som i ”rap”-sekvensen i ”Kom igen Lena” och i den direkt gudomliga ”När-man-är-ung-vill-man-vara-hög”-refrängen i ”Gråsparven när hon sjunger”, men den feber han talat om på förhand löper som en tjock, röd tråd genom varje sång.

”Det är så jag säger det” är ibland furiös och ibland stillsamt sorgsen, ibland skör och trasig och ibland knivskarp, ibland naiv och ibland dödligt allvarlig – men hela tiden känns det som att både sångaren, med sina omtalade stämband trotsigt knutna runt nacken kälkborgarnas uppfattning om ”tonsäkerhet”, och de fantastiska medmusikanterna är på väg att spränga sig själv i bitar av iver och vilja att nå oss, att få oss att förstå. Bli berörda. Känna.

Gjorde ni inte det förra gången – kände – gör ni det inte nu heller. Ni kommer bara att höra ett ofärdigt hantverk – och kan, om ni besitter någorlunda anständiga kunskaper i ämnet rockhistoria, helt torrt pricka av lån efter lån, både bland melodierna och texterna.

Men förstod du, drabbades du, älskade du ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” blir det här en av de stora skivorna i ditt liv.

För Håkan har mot alla odds gjort det igen – bara ännu mer.

Hellström Oregistrerad 2002-10-27 11:55
 

Tradig recension, det är väl inte Peter Dahlgren vi är intresserade av…

Uven Oregistrerad 2002-10-27 12:24
 

uuuuääääääääh.

idag är jag hela världens lilla solstråle.

lo and behold it is the empire of the night Oregistrerad 2002-10-27 12:24
 

för äntligen har ajg köpt håkans skiva och den luktar brännt

lo and behold it is the empire of the night Oregistrerad 2002-10-27 12:29
 

Tråkig och uppenbar recension.

Visste redan innan att det skulle komma en sådan här recension, för ta bort det faktumet att han uppenbarligen inte skriver musik eller texter själv, och ta bort det faktumet att han inte kan sjunga…

det han får högt betyg är för att han är så jävla mysig med sin bögiga lilla sjömanskostym.

Han har gjort bort sig totalt, och alla förlåter honom, för han är hela Sveriges lilla efterblivna poppare.

Irreterande.

Fransyska med adamsäpple Oregistrerad 2002-10-27 12:42
 

Patetiskt och tragiskt? Ja, just det!

Goran Oregistrerad 2002-10-27 12:47
 

skitbra recension, verkligen. tummen på pricken över iet.

erkdv Oregistrerad 2002-10-27 13:02
 

Jo…visst är Håkans nya bra…men den här recensionen var verkligen oinspirerad dynga!

Billy-Bob Oregistrerad 2002-10-27 13:34
 

Håkan Hellström är hemsk.

Samba är hemskt. Kan ju knappast bli värre. Kanske om han började jazza.

Benjamin Orff Oregistrerad 2002-10-27 13:49
 

tycker att skivan är en riktigt bra…

den har inte kommig upp i samma nivå som känn ingen sorg men jag tror att när jag lyssnat på den i min freestyle så kommer den att vara som sänd från gud… ja just det GUD…

...looked beyond the day in hand Oregistrerad 2002-10-27 13:55
 

When you're young you get sad

When your young you get sad then you get high

hobson Oregistrerad 2002-10-27 14:52
 

inte riktigt imponerad av denna skiva då jag tycker sambarytmerna inte synkar så bra med vissa låtar. det förstör lite… recensionen var dynga. pretto och lite jobbigt ego. skruvade mig lite generat i stolen när jag läste den. bättre kan ni!

f Oregistrerad 2002-10-27 15:22
 

Finns det något bättre än dessa ”jag är så extremt cool för att jag skriver en recension som inte alls handlar om skivan utan helt andra saker. jag är så cool för jag vet precis hur man skapar kultur.”-recensioner? Ja det gör det. Gud vad jag vet mycket om nya skivan nu. Verkligen. Bra recension, indeed.

Legerdemain Oregistrerad 2002-10-27 15:45
 

Skivan är helt fantastisk. Om ni vill ha en ”vanlig” recension så läs Bjurmans. Tycker den här recensionen var ganska underhållande just för att den inte var som alla andra.

Jaduu Oregistrerad 2002-10-27 15:49
 

Det här var verkligen den sämsta jävla skitrecensionen jag läst. Jag tror inte den sade någonting om skivan överhuvudtaget.

Som en iaktagelse över fenomet Håkan var det dock en hyfsad text.

Fan Oregistrerad 2002-10-27 15:57
 

he. någon som använder sig av mitt alias kan inte stava till bränt.

recensionen var på sätt och vis bra. på sätt och vis urkass. jag gillar språket, utformningen, uppbyggnaden. men den säger ju inte så mycket om skivan, kanske.

men vad gör väl det om hundra år?

puss puss

lo and behold it is the empire of the night Oregistrerad 2002-10-27 16:39
 

men kom igen nu… vill ni veta hur skivan låter så kan ni väl köpa den. Recensioner som inte underhåller är inget att ha. Varför skulle man inte få ha ”konstnärliga” ambitioner som recensent? Jävla idioter.

erkdv Oregistrerad 2002-10-27 16:44
 

”Varför skulle man inte få ha ”konstnärliga” ambitioner som recensent? Jävla idioter.”

Därför att det ligger i själva begreppet recensent.

gustav Oregistrerad 2002-10-27 19:10
 

Så jävla bra.

Charlie Oregistrerad 2002-10-27 19:16
 

Han har banne mig gjort det igen. tidigare ikväll så föll de sista bitarna på plats. Samban som jag ställde mig tveksam till i början känns inte tveksam längre. jo, mississippi kan vänta är svag. annars så är det här helt underbart!

Mitt gullbergs Kaj-Paradis, kom igen Lena, aprilhimlen, Gråsparven när hon sjunger, ska jag fortsätta…

Bjurmans recention var förresten klockren!

J Oregistrerad 2002-10-27 22:45
 

Varför ”borde” man såga Håkan Hellström?

Här har vi en kille som av hela sin själ gör musik som drabbar stora delar av ett land i form av kollektivt glädjerus. Samtidigt uppvisar han en ödmjukhet få i hans position skulle kunna förmå och ändå ”borde” man såga honom.

Faktum är att denna skiva kanske inte är riktigt lika bra som den föregående, och visst har han lånat från både höger och vänster, men är det skäl nog till att man ”borde” såga?

Nej, min teori är att man i lagomlandet Sverige inte kan tillåta någon att bli för stor, då måste han plockas ned på jorden. I den positionen befinner sig Herr Hellström just nu trots att han har gjort i stort sett samma sak som på den föregående skivan som hyllades av en i stor sett enig kritikerkår. Mitt tips är att ni går efter MUSIKEN nästa gång ni recenserar, inte någon form av AVUNDSJUKA!

Dålig recension förresten, jag vill inte veta ett skit om Peter Dahlgrens sexualitet.

Ante Oregistrerad 2002-10-27 22:46
 

kan rabbla vidare på titlar från underbara låtar.

J Oregistrerad 2002-10-27 22:47
 

Den här recensionen hade kunnat vara utkastet till en riktigt bra krönika. Nu var ju så inte fallet, utan den skulle vara en recension, och då får jag säga att jag inte fick något alls om hur bra skivan var eller hur den lät.. Om en recensent tar för givet att man känner till hur skivan låter, och hur den är, varför skulle man då vilja läsa recensionen?

nils Oregistrerad 2002-10-27 22:54
 

recenserade du håkan som artist eller skivan?

Mattis Oregistrerad 2002-10-27 23:30
 

Ante: läste du hela recensionen eller råkade du bara se lite spridda meningar här och var för att sedan explodera? det känns lite kymigt att säga det, men du verkar ha missförstått recensionen totalt.

tips och trix: en nia är ett bra betyg.

lo and behold it is the empire of the night Oregistrerad 2002-10-27 23:41
 

Klockren recension. Skivan är fantastisk, Håkan kortsluter mitt hjärta och hjärna. Vem behöver pulver så länge gossen från Götet finns?!

Ingrid Oregistrerad 2002-10-28 01:07
 

Hoppas gamle Perry Farrell stämmer arslet av Hype-Håkan för hans sjuka stöld av ”Jane Says” i ”Förhoppningar och regnbågar”…

Åke Oregistrerad 2002-10-28 08:19
 

Jag hade klarat mig bra utan ”Den Fulaste Flickan I Världen” och

”Här Kommer Lyckan…”. Däremot tycker jag inte så illa om ”Mississippi Kan Vänta” som alla andra verkar tycka. Med annan text hade ”Den Fulaste Flickan I Världen” gjort sig bra för musiken är vacker. Kanske är det jag som har svårt att relatera till texten, kanske är det att mina tankar flyger till Caesars Palace ”Only You” som behandlar det med mer glimt i ögat.

”Här Kommer Lyckan…” lyssnade jag sönder för 1½ år sedan, hade gärna sett någon ny låt istället, dessutom stör det lite med den nya produktionen.

Tbjörn Oregistrerad 2002-10-28 09:22
 

För helvete, vad jag hatar alla ”musikintresserade” ibland. Hur kul är det att läsa 20 recensioner som skriver om sambatakter och bristen på tonsäkerhet. Orkar aldrig mer än skumma sådana. Tack och lov för att recensionerna här inte nödvändigtvis skrivs efter mall. Men ni kan ju fortsätta hänga på den där musikjournalistsidan och försöka skriva lika bra som äckel-Per eler tråk-Andres. Ni vet ju hur Håkan låter.

Irish Blood, English Heart Oregistrerad 2002-10-28 11:56
 

Vilken fullständigt värdelös recension av skivan. Vem tror du bryr sig om vad du gör på kvällarna? Skriv om skivan. Det är det man vill läsa om här. Resten kan du skriva i din dagbok.

rosig Oregistrerad 2002-10-28 13:05
 

Jag tycker det är intressant att man reagerar så starkt när en recensent blandar in sig själv i recensionen. Den är väldigt utelämnande och det bryter mot den mall som vi är vana vid, när det kommer till recensioner. Det säger mer om våran kollektiva uppfattning om hur saker och ting ska vara, än Peters förhållande till Håkan. Jag tycker att det är bra med människor som bryter mönster, vi behöver mer sånt i samhället för att inte allt ska bli så jävla stelt som det är idag.

Det finns en sån tydlig mall som man ska följa i varje situation att alla spontana reaktioner förträngs.

Jag tycker i och för säg att Peter skulle kunna nämna hur skivan låter eftersom det faktiskt är meningen med en recension.

Ta på dig kläderna!! Oregistrerad 2002-10-28 13:35
 

Jag har inget körkort…Har heller inte funderat på att ta. Ända tills jag hörde Håkan Hellström…Då kom jag till en vändpunkt…Om han får sjunga in på skiva utan någon som helst talang, och dessutom får medialt stöd för detta, och blir jätte omtyckt för sina barnsliga uttalanden, och sin kalle anka-musik…Så borde även jag kunna utveckla denna filosofi…Jag kör bil utan körkort, och fast att jag inte kan, och inte heller har någon nämnvärd talang för bilkörning….Håkan står på scen…sjunger dessutom, trots att han inte kan…Hur många liv ska denna artist till slut få på sitt samvete…? Man kan säkert dö av hans musik, på grund av kulturförgiftning, likt jag skulle skörda liv i min bilkörning…

Överlycklig Ungdom! Oregistrerad 2002-10-28 15:50
 

Överlycklig kompis! : Du har ingen kärlek i blodet. Tycker synd om dej.

Max Rebo Oregistrerad 2002-10-28 19:05
 

Jag är förvirrad. Vem är det som har gjort skivan? Peter Dahlgren? Om inte, varför gör han i så fall en recension om sig själv?

Rabarber Oregistrerad 2002-10-28 19:49
 

Jag tyckte recensionen var OK. Hur skivan lät kunde man läsa i valfri kvälls-/dagstidning.

Skivan når inte upp till sin föregångare, men den är väldigt bra. ”Fulaste flickan…” suger, men regnbågslåten kommer nästan garanterat att växa till enorma höjder.

Albert Oregistrerad 2002-10-28 20:36
 

Bra recension! Om recensioner reduceras till ren konsumentuplysning blir det väldigt, väldigt tråkigt.

MaNx Oregistrerad 2002-10-28 23:22
 

Håkan verkar gilla Mercury Rev, tycker jag. Samma pipiga härliga röst också i ”Gråsparven…”

Malte Oregistrerad 2002-10-29 22:57
 

Till lo(fi):

OK, mina ordalag var måhända en aning förhastade men det förtar ändå inte den poäng jag försökte, men tydligen inte hos alla lyckades(…), nå fram med: Man har en utgångspunkt tydligt byggd på förutfattade meningar om att skivan ”borde” sågas som en följd av bl.a. låtstölder och tidigare hyllningar. Det är där man har gjort fel, en recensent ska inte bygga sina kommentarer på förutfattade meningar omvärlden prackat på honom/henne utan utgå ifrån sig själv. En recensent kan aldrig vara objektiv men ska heller inte falla för trycket från omgivningen.

Nu vet du!

Ante Oregistrerad 2002-10-30 00:31
 

9/10 kan inte bli mer tydlig recension än så?

tröttsamt folk här

Kblirm Oregistrerad 2002-10-31 17:51
 

Till Max Rebo!

Jag är full av kärlek…Eftersom jag själv både är tonsättare och studiomusiker så har jag en otroligt stark kärlek till musik…Riktig musik! Dessutom så skulle jag aldrig få för mig att göra något så oansvarigt som att ”köra bil utan körkort…” Det var satir…

Överlycklig Ungdom! Oregistrerad 2002-11-01 00:56
 

Håkan Hellström kan verkligen inte sjunga… om ni gillar hans ”sångröst” så har jag ett tips till er: ladda ner Anton Maidens gratislåtar..

Zimzimma Oregistrerad 2002-11-01 01:37
 

Till: Överlycklig Ungdom!

Vill man kan man!

Pulver är Håkans vän, inte knark!!

hehe…

D Oregistrerad 2002-11-01 10:06
 

Studiomuskier=Riktig musik=Falskt

Studiomuskier=Riktig musik=Falskt

Studiomuskier=Riktig musik=Falskt

E Oregistrerad 2002-11-01 10:07
 

wow! årtusendets mest intetsägande recension. skaffa ett annat jobb.

zach Oregistrerad 2002-11-02 00:49
 

Hejsan. Är det sant att Håkans nya skiva har kopieringsskydd så att den inte kan spelas i en dator? I så fall kan inte jag lyssna, och då kan jag lika gärna ladda ner skivan istället. (Blä)

Johannes Bengtsson Oregistrerad 2002-11-03 07:59
 

Vill du ha numret till mobila teamet!!!

Raket Oregistrerad 2002-11-03 20:12
 

Jag tror jag vet var melodin i låt nr 2 ”Förhoppningar och Regnbågar” komemr ifrån. Det måste väl vara från Peter LeMarcs – Tess ?

Steamboat Oregistrerad 2002-11-06 10:56
 

Är det inte ironiskt att håkans skiva är kopieringsskyddad? :)

stinky Oregistrerad 2002-11-06 13:26
 

Bra recension, tråkiga sajtbesökare. Håller med Irish Blood..

The Major Oregistrerad 2002-11-06 14:16
 

Hur låter skivan då? Jag är inte speciellt intressrad din värld, jag vill veta hur skivan är? Så?

Droog Oregistrerad 2002-11-10 23:17
 

recensionen var ytterst intetsägande. ”recension”? håkans platta är såklart, otm alla tvivel ännu ETT MÄSTERVERK. han lyckas igen – och bara det, att kränga ur sig två glimrande skivor av en kaliber som kent eller the ark ALDRIG kommer att nå i närheten av, det är stort, mycket stort. favoritögonblicket på plattan är väl just nu när håkan i början av ”gråsparven när hon sjunger” vrålar ”eeexplooodeeeeeraaa batteeeeeriaaaa”. och plattan är redan 10/10 i betyg – och den fortsätter växa. man lär ju få hjärtattack under turnén, under ”kom igen lena”. alla som inte gillar håkan hajar inte håkan – och behöver inte heller ödsla energi på magsura kommentarer. stor. större. störst!

askander Oregistrerad 2002-11-13 12:47
 

Fan vad gött att du förstår Håkans genialitet… Det trodde jag också att jag gjorde till jag såg honom i Liseberghallen i förrgår. Han skiljer sig enormt från majoriteten genom att han är så ärlig och inte distanserar sig från sin publik genom självgodhet. Det rä känsla all over och jag håller med recensenten till 100%.

Peace!

Agnes GBG Oregistrerad 2002-12-21 17:07
 

haha. ni är så jävla töntiga. ni ska alltid ”den är inte ens i närheten av förra skivan” eller ”för mainstream”. gahh! sådär låter ni efter varje skiva som släpps, men om ett år kommer ni älska den och ha den högst i hyllan bland de bästa skivorna. sådeså. sluta upp med erat ”jag kan så mkt om musik, jag lyssnar bara på riktig musik”. kom ner nån gång.

Pete Oregistrerad 2003-01-11 16:11
 

Håkan Hellström är en liten patetisk låttjuv. en medelmåtta en avslöjad nolla. När man börjar sno från cornelis och millencolin på samma skiva har det fan gått för långt. Korsfäst säger jag.

OlePop Oregistrerad 2003-07-11 22:38
 

OlePop, är väldigt intreserad på att få höra av dig vad han snott av millencolin.

Rest+ Oregistrerad 2003-07-18 12:09
 

Rest+: Millencolin har gjort en låt som heter ” happines for dogs ” där de i refrängen sjunger here comes happines for dogs like us. rakt översatt blir det: här kommer lyckan för hundar som oss. KräkHåkan har alltså översatt millencolins text rakt av. Kan inte förstå hur man kan hylla en sån låttjuv. Men det säger väl en hel del om samhället vi lever i. Håkan Hellström borde istället för att hyllas hånas som den patetiske lille tjuv han är. KORSFÄST

OlePop Oregistrerad 2003-07-18 16:01
 

ingen mer än jag som anar lite ska-influenser?

palm Oregistrerad 2003-08-15 23:45
 

OlePop:

So what? Håkan snor från Cornelis, Janes Addiction, Dexy's, Taube, Morrissey, Motown. Håkan snor från Millencolin. Lyssna inte på honom då om du nu inte står ut!

Om du vill öka din indiestatus så kan du såga håkan här och skriva att du föredrar riktig musik.

ZANZIBAR Oregistrerad 2003-08-16 00:38
 

fast håkans låt ”här kommer lyckan för hundar som oss” är ju från början b-sidan till ”en vän med en bil”-singeln som kom ut innan Millencolins ”Home From Home” skiva. visst kan man beskylla håkan för mycket, om man känner för det, men att han skulle sno från millencolin, det låter föga sannolikt.

elias. Oregistrerad 2003-09-22 14:07
 

äh…det var en bra recension!

jacob summers Oregistrerad 2003-11-11 22:09
 

Det var faktiskt just ”Här kommer lyckan för hundar som oss”s likhet med millencolinlåten som gjorde att jag blev lite nyfiken på skivan och köpte den. Jag tycker även att den är jävligt bra. Både millencolinversionen och Håkan. Men att de skulle ha något att göra med varandra? Nej.

Här kommer lyckan för hundar som oss är väl ett gamalt ordspråk?

Hugo Oregistrerad 2003-11-13 20:58
 

9/10

Fuck you säger jag!

Ziggy Oregistrerad 2004-03-09 12:32
 

Att vara så fräck att man snor från pavement! ja då börjar bägaren fan rinna över…

britney from behind Oregistrerad 2004-04-02 18:20
 

Jag måste få ta tillfället i akt till at gratulera till den mest meningslösa och intetsägande recension jag läst i hela mitt liv…

Det är skamligt nog att man kan uppskatta denna värdelösa skiva, men kan man inte ens motivera det på ett vettigt vis utan sitter och surrar en massa ovidkommande floskler är det ännu värre..

Skämmes tamefan..

Jaha?? Oregistrerad 2004-05-26 01:08
 

värdelös recension….VÄRDELÖS. Säger ju ingenting om skivan eller musiken…eller hur Håkan har utvecklats från förra skivan (AHAHAha as if han låter likadan). Överskattad skiva också. Första var bra dock.

ire Oregistrerad 2004-07-12 03:02
 

Töntpop av usel "sångare"

Vince Oregistrerad 2004-08-15 12:14
 

[...] Det är så jag säger det (album, cd)Håkan Hellström [...]

Tio år av Håkan Hellström | dagensskiva.com Oregistrerad 2010-10-19 12:42
 

bra skrivet ;D

=) Oregistrerad 2011-01-26 21:52
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig