dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Skreppers: Hedonist Hellcats
Hedonist Hellcats (CD) The Skreppers
2002
Low Impact Recordings/MNW
6/10

Sex och sprit

Lyssna

Sök efter skivan

Jag vet inte varför jag tänker på The Cramps när jag hör The Skreppers. Jag har ju aldrig lyssnat på The Cramps. Jag har bara en vag bild av hur de kanske låter. Min fantasibild stämmer ganska väl överens med vad jag hör i denna finska kvintetts musik.

Sleaze, garage, sex, rockabilly och kitsch hopknådat till en stökig sörja. Det är ett satans driv. Ett galet liv.

Jag dristar mig till ännu en liknelse. B52’s sång och dårskap mixad med The Strollers garagenerv och framför allt Henrik Winds orgel. Då landar du nära The Skreppers. För det är orgeln som står i centrum även om gitarr, trummor, bas och sång slåss om uppmärksamheten.

Framför mig ser jag blankt rött läder och gummi när jag hör musiken som strömmar ur högtalarna. Bilder ur filmer hämtade i Klubb Super 8:s bibliotek viner också runt i hjärnan. Kasst men kul.

Det svänger riktigt bra. Och det är en sorts rock’n’roll som inte bara är ett destillat av de senaste två årens trender. The Skreppers går sin egen väg.

Nu sätter sig tyvärr inte särskilt många av låtarna på hjärnan. Jag gillar det när jag hör det, men det stannar inte kvar. Kanske är det heller inte meningen. Jag anar att man helst vill agera soundtrack till spritorgier. Och inte mig emot. Jag skulle gärna blanda delar av ”Hedonist Hellcats” i mixen vid nästa tillfälle.

Fast helst skulle jag nog vilja uppleva dem en något för blöt kväll på en något för liten klubb. Jag har en känsla av att det är då de kommer bäst till sin rätt.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2002-08-30 00:00 / Uppdaterad: 2002-08-30 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #1600

8 kommentarer

Åh vilket fult namn!

Pete Oregistrerad 2002-08-30 00:02
 

Jag skulle gett den en åtta. Gillar början. tre-fyra första låtarna.

Mera Krautrock!!! Oregistrerad 2002-08-30 00:22
 

Varför skylta med sin okunskap? Kan inte recensenten ta en paus efter två meningar och lyssna in sig på lite Cramps så slipper han ju påpeka att han inte vet nåt om bandet som uppenbarligen är en ofrånkomlig referens till det han ska recensera…

Bemp Oregistrerad 2002-08-30 09:09
 

En trist och vilsen recension av en skiva som verkar kass.

JOnas Oregistrerad 2002-08-30 11:39
 

_vilsen_ recension? den är väl uppbyggd och flyter fram på ett logiskt sätt. perfekt komponerad, egentligen. trist kan jag inte heller hålla med om (och då ska du veta att jag är jävligt trött just nu för min granne idkade högljutt samlag mellan 03.00 och 04.00 inatt, så jag är inte lättroad idag).

lo and behold it is the empire of the night Oregistrerad 2002-08-30 14:09
 

Kanske inte så konstigt att man tänker på the cramps med tanke på omslaget…

Uven Oregistrerad 2002-08-30 18:30
 

Nu är det verkligen dags att recensera In Flames nya skiva!

jak Oregistrerad 2002-08-30 20:28
 

kanske…nja…den är ju kalas!

jason Oregistrerad 2004-03-01 19:55
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig