dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Caesars Palace: Love for the Streets
Love for the Streets (cd) Caesars Palace
2002
Dolores/Virgin
7/10

Lämna hjärnan vid dörren

Lyssna

Sök efter skivan

Blam!

Pow!

Smackadonk!

”Over 'fore It Started” rivstartar festen och sen är det upp till dig själv hur kul du får. Med ett drivet trumkomp med inbyggt handklapp startar CP-festen i 2002 års tappning. Tempot är varierat och kanske är det de lugnare låtarna som egentligen är bäst, men det är mer en humörsfråga. Klart är i alla fall att ”Jerk It Out” är en av årets starkaste partylåtar och att avslutande, instrumentala ”Thousand-Mile-Stare” bara är så jävla flummigt skön.

Caesars Palace gör inte musik för hjärnan, det har sagts förr och nu sägs det igen: ”Caesars Palace gör inte musik för hjärnan”. Till deras låtar har man puckat kul. Att skriva en recension av plattan känns lätt bisarrt eftersom man inte ska sitta still när man hör Caesars Palace om man ska ha maximal behållning av dem. Men det är så svårt att pricka rätt tangent om man hoppar omkring.

Man ska ha sina vänner omkring sig, ett leende på läpparna och ett stort, immigt iskallt glas dsc-dricka i ena handen och vifta dsc-armsvängningen med den andra samtidigt. Då sjunker basen, trummorna och de inte alltid filosofiska texterna in och sprider värme och glädje.

Min namne, redaktör Hamberg, har redan pricksäkert klargjort hur Caesars Palace tillsammans med fågelsång och motorcykelmotorer tillhör de säkraste vårtecknen i detta land. Jag har ingen aning om var kvartetten övervintrar, men när solen kryper ur sitt ide och tinar upp landet så gör den det helst till tonerna av Caesars Palace.

Hur bra är då nya plattan? ”Ingen aning”, är mitt spontana svar.

Jag vet att jag blir glad av den. Jag vet att den får mig att längta efter vännerna och de immiga glasen. Och det är värt en hel del.

Om rockiga poppraliner som ”Cheap Glue”, ”Candy Cane” och ”Mine All of the Time” kommer att smaka lika bra om en månad eller två vet jag inte heller, men för tillfället fyller de sin funktion som musikalisk stimulantia förtjänstfullt.

”Jerk It Out” är en klockren singel med en orgelslinga uppbyggd av Karlssons klister. Överhuvudtaget är det mycket tangenter på plattan. Bra det. De breddar ljudbilden och fixar ett krämigt sväng. I lugna ”Burn the City Down” och ”I Gun for You, Part II” används de på ett helt annat sätt men lyfter låtarna precis som i ”Jerk It Out”. Gyllene Tider på speed gästar i ”Fifteen Minutes Too Late”.

Frågan om meningen med livet kommer förmodligen att lösas till ett annat soundtrack än ”Love for the Streets” eller någon av de två andra plattorna med Caesars Palace, eller så döljer sig svaren i själva verket redan i texterna, men vem bryr sig?

På med stereon och fram med ishinken!

Patrik Ekelöf

Publicerad: 2002-04-11 00:00 / Uppdaterad: 2008-03-17 10:47

Kategori: Lördag, Recension | Recension: #1398

16 kommentarer

Varför i allsicke får inte denna recension synas på förstasidan? Ny platta med CP har större nyhetsvärde än en uppsamlingsplatta av Masters at work.

Albert Oregistrerad 2002-04-12 11:25
 

”CP-festen.”

haha.

pete Oregistrerad 2002-04-12 13:02
 

synd att den inte går att spela på en dator. eller tex en pioneer dv343.

flash Oregistrerad 2002-04-12 13:42
 

haha. CP-festen. dum förkortning.

mats Oregistrerad 2002-04-12 14:24
 

ja, CP var kanske inte den mest lysande förkortningen. Förvirrande för hjärnan att läsa CP hela tiden, men hey, det är fredag eftermiddag hjärnen e mos.

f Oregistrerad 2002-04-12 15:00
 

runka bulle, någon?

j. Oregistrerad 2002-04-12 19:27
 

Precis, varför ligger inte denna på förstasidan.

Låt den ligga på förstasidan hela söndagen, det är den värd!

Johan D Oregistrerad 2002-04-13 23:30
 

klockren recension asså. musik kan vara bra på olika sätt. t ex kan radiohead tala till min hjärna, kent till mitt hjärta, och westlife till min blindtarm. det går inte att jämföra. ceasars palace talar till min penis.

får jag kommentera förkortningen cp så tror jag att herr apa och grabbarna var ganska medvetna om det när dom valde namnet.

vitlökskillen Oregistrerad 2002-04-14 23:12
 

Kan inte dagensskiva.com ta bort sina kommentarer, denna gång var de ovanligt CP.

Pelle Oregistrerad 2002-04-15 14:47
 

>vitlökskillen: du är nog inte är inte ute och cyklar helt. Oavsett om det är den region du nämner som tilltalas av CP eller om man reagerar på andra festinriktade ställen så finns känslan där när man kopplar de mer analytiska organen att det mesta nog är rätt ut/genomtänkt hur primalt det än känns. Men bra är det – när det spelas vid rätt tillfälle och vid rätt humör.

Patrik Ekelöf Oregistrerad 2002-04-15 19:35
 

Ooo..det låter ju väldigt lovande. Har just beställt skivan från cdon, så jag får väl se, eller höra då om den är så bra som den verkar.

Kicki Oregistrerad 2002-04-18 15:10
 

Men det ar svart anda att bortse fran de stundtals rent pinsamma texterna. Later som om de ar skrivna av en 14-aring. Tycker att I gun for you ar skivans starkaste spar. PS. Nar jag och en kompis sag CP pa Snaps forra aret var vi tvungna att stoppa forkopshaften i oronen for att inte fa mer tinnitus an vi redan har. Ar inte det lite VAL mycket rock n' roll?

Carolinanice Oregistrerad 2002-05-23 14:06
 

love for the streets satt så j*vla rätt!det finns ingen annan skiva som kan putta ut den från min cdfreestyle på hela sommaren.håkan knuffas vårdslöst ner till andra platsen på skivor som gör en varm som en kamin inombords!love ya!

nöjd arvikafestivalsbesökare Oregistrerad 2002-07-18 21:55
 

JAG älskar CaEsArS PaLaCe!!!!!!!!!!! puss

Suchi Oregistrerad 2002-09-03 13:17
 

CP BÄSTA FÖRKORTTNINGEN PÅ ETT BAND!!!!

MONGO Oregistrerad 2003-02-13 14:48
 

[…] radiodag för min del, den 26:e maj 2017. På jobbet lyssnade jag av nostalgiska skäl på en gammal CD från 2002 mestadels. Hann ändå klämma in ett underbart inslag i Studio Ett om den […]

Fredagen den 26:e maj – Radiodagar Oregistrerad 2017-05-27 10:05
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig