dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Tribal Ink: To my face
To my face (cd) Tribal Ink
2002
Baseball records/TV3
1/10

Wannabe TribaL INK(IN PARK)

Lyssna

Sök efter skivan

Det känns lite extra knasigt när kommersialismen försöker omfamna den alternativa delen av musiken. Den som varit svårast att varumärka tidigare. Det var väl grungen som tog det steget. Eller rättare sagt avarterna av grungen som kom bakom svansen på det som var bra. Numera finns det ganska många exempel. Limp Bizkit har haft sina poänger, men en mer produktifierad ”alternativ” grupp har vi väl aldrig sett. Till och med reklamradion har ju accepterat dem i viss mån. De har ju en schysst målgrupp som varit svår att nå förut.

Och skivbolagen gnuggar händerna. Ryktet sa att Hybrid Theory var tvungna att byta namn till Linkin Park för att de skulle komma närmare Limp Bizkit i skivbackarna. Synergieffekter, produktifiering. Sen släppte Crazy Town en singel som sålde oförklarligt mycket med en riktig cross-over mellan lyssnarskaror. Vilket leder oss fram till 2002, Sverige och TV3.

Alla har vi väl åtminstone sett trailern för TV3s ”Wannabe” med Hasse Aros äckliga ”Vill du ha groupies? Sök till Wannabe.” Resultatet av tv-serien blev Tribal Ink (ett namn som valdes helt på måfå, inte alls för att likna något annat band). Första singeln är här nu, ”To my face”. Och naturligtvis stinker den inte bara lite Crazy Town och Linkin Park. Fast ännu mer avrundat så att MTG-ägda Power Hit Radio och Rix FM kan spela dem. På omslaget står killarna i lite motljus och loggan är lite fränt skitig.

Jag vet egentligen ingenting om Tribal Ink och har inte sett programmet, har bara lyssnat på singeln, men jag mår jävligt illa av det här. Naturligtvis kommer det funka. En halvtimmme primetime-tv kan göra en barnramsa till hit (Excellence ”Need to know”), så visst kommer det här också bli det. De behöver ju inte dra tittare på musiken, de kan väl dra dit dem på ovan nämnda groupies och spritfester a la ”Big brother” så ordnar det sig väl per automatik. Och så nöts låten in. Jag funderar på om man inte kunde anmäla ”Popstars” och ”Wannabe” för att kanalerna överskrider sin kvot för reklamtid/timme, varje gång programmen sänds.

Tribal Ink kan sen vara det farliga rockbandet i en svensk motsvarighet till Disneyägda staden Celebration i USA. En stad med idylliska trådgårdar med vita staket och anpassade invånare. Ett rockband för dem som får godkänt att ta rollen som rebeller i en produktifierad stad. Helt ofarliga, trampande redan upptrampad mark med småsöta ansikten och kläder från JC Crew som i ”Dawsons Creek” eller motsvarande.

”Tell it to my face” sjunger Funky Dan (!?). Ok, ni suger.

Kal Ström

Publicerad: 2002-04-03 00:00 / Uppdaterad: 2007-12-13 00:46

Kategori: Recension | Recension: #1382

54 kommentarer

lol

En hel recention utan att egentligen nämna musiken…

Det skulle inte spela någon roll hur det lät.

Lamaste recentionen på länge!

PS Låten suger…

sebastian Oregistrerad 2002-04-04 01:54
 

Ja, sebastian.

Kal säger ju precis det du säger. Att det suger och att han mår dåligt av Tribal Ink. Räcker inte det, det är ju bara en singel han har recenserat.

Haha, på ”Baseboll Records” dessutom.

Mike Oregistrerad 2002-04-04 07:20
 

haha, fyfan vad pinsamma de är. lägg ner för helvete.

funky mike Oregistrerad 2002-04-04 12:05
 

Ja, dom borde nog lägga ner ganska snabbt.

Fast det kommer nog sköta sig självt, om det går dåligt med singeln så kommer inte bolaget satsa på en hel skiva. Spelas singeln nånstans?

Mogge Oregistrerad 2002-04-04 12:17
 

Hört/sett den EN gång på ”Tryck Till” på ZTV, och inte fan var den bra.

martscape Oregistrerad 2002-04-04 14:27
 

det måste varit den bästa slutkläm på en recention jag läst på väldigt länge.

patrik ström Oregistrerad 2002-04-04 19:37
 

nej aldrig i livet att jag skulle ge mitt stöd åt detta fiasko genom att köpa en skiva med eländet på. det är nog illa att det smyger sig hem genom tvn. och hur någon står ut att se mer än 5 minuter av hur ”oj-nu-är-vi-tuffa-och-råsnygga-rockstars-killar” utnyttjar nedsupna 14åriga ”goupies” övergår min vildaste fantasi!

em. Oregistrerad 2002-04-05 16:52
 

Kal, det här var det bästa/skojigaste jag läst på länge. Tack.

Filbunken Oregistrerad 2002-04-05 20:57
 

Haha! :)

Plupp Oregistrerad 2002-04-05 21:09
 

Suverän recension, Kal. Given för pocketboken?

Johan H Oregistrerad 2002-04-05 21:51
 

Lägg ner det jävla Wannabe skiten, för det första är dom ju urusla, för det andra extremt pinsamma.

Sitta och klaga på att dom måste spela förband och att det skulle vara jobbigt att åka 150 mil på turné. I den jävla lyxbussen!!! Stryk skulle dom ha! Själv skakar man runt bra mycket mer än 150 mil i Europa i en lite kass minibuss, uselt betalt, ibland kassa sovställen men det gör man för att man älskar rock'n'roll.

Nä fy fan, får dessa jävla produkter någon framgång så har rockvärlden verkligen blivit sjuk.

Bojkotta skiten och svartmåla det. Utnyttjande av fulla småtjejer för att göra komersiell TV det är det ingen som opponerar sig emot men Ursäkta röran blev det ett jävla liv om.

Hoppas folk kastar skit på dom på deras spelningar, kommer dom hit så är vi ett gäng med äggen redo.

Once a punk always a punk!

PunkRocker Oregistrerad 2002-04-06 21:42
 

mm de ägnar ju mer tid åt att räkna poäng över hur många de knullat än att spela sin smurf rock

V Oregistrerad 2002-04-07 12:56
 

Skitsamma i tv-programmet lyssna på musiken istället men jag är ledsen för att du inte blev mer än en antagligen importerad skvallerkärring och klarar inte av andras framgång…synd att inte du fick ett skivkontrakt så du måste väl hämnas på andra sätt ochg det lyckas du ju med …

Södra Förorten Oregistrerad 2002-04-07 13:54
 

Jag har lyssnat på musiken. För mycket. Jag skriver aldrig utan att ha lyssnat. Den är en dålig efterapning på några av de senaste årens storsäljare. En kopia av något som inte var särskilt bra till att börja med. Kort sagt, som jag skrivit, Tribal Ink suger.

Kal Ström Oregistrerad 2002-04-07 17:16
 

Det töntigaste är att dom jämt ska sitta och dricka öl under programmet, för att visa hur ”farliga” dom är antar jag…

Quimby Oregistrerad 2002-04-08 16:15
 

titta på programmet innan du dömer!! DU suger….

kent larsson Oregistrerad 2002-04-08 21:43
 

lysande recension ju.

tigervispa Oregistrerad 2002-04-08 22:18
 

kent larsson, varför skulle Kal titta på programmet förresten när det är singeln som ska recenseras? tack så mycket.

tigervispa Oregistrerad 2002-04-08 22:21
 

Skulle inte ens platsa på Absolut smurfrock hits for kids !!!

Masse Oregistrerad 2002-04-08 22:22
 

är det ingen som lagt märke till att funky dan frontade skelefteåbandet jupiter till inte allt för länge sedan? dom var ju riktigt bra, sjyrre tuggumipowerpop typ. för övrigt så suger tribal ink rätt mycket penis.

henkeponken Oregistrerad 2002-04-09 10:18
 

Åja, så satans förbannat jävla illa låter det väl ändå inte?

Lasse Oregistrerad 2002-04-09 18:04
 

Att pissa på Lambrettas turnébuss är ju jävligt tufft (som de gjorde i Kalmar). Kan ingen pissa på Tribal Pinks buss?

sweetload Oregistrerad 2002-04-10 09:41
 

Känns väl onödigt då det redan är någon som gjort det i deras provrör.

svempa Oregistrerad 2002-04-10 13:24
 

Kul program faktiskt. Har alltid uppskattat förnedrings-TV och pinsammare deltagare har man inte sätt på länge.

Lonne och Stinky Dan är ett par härliga losers som tror att de är rockstars. Kul TV blir det iallafall.

Någon mer musik lär det inte heller bli framöver för singeln suger fett.

Rocco Oregistrerad 2002-04-10 15:47
 

håller me rocco…….programmet e faktiskt jävligt underhållande…..d känns som de flesta är hämtade ur nån killing-sketch……den sugande musiken drar också sitt strå till stacken….ps: snälla!!!! ta tillbaka JJ…

chino Oregistrerad 2002-04-11 21:29
 

ena killen tyckte ibanez var det bästa gitarrmärket. bara en sån sak… Förresten, kommer Wannabe skapa ett tweepop-band nästa år?

Jag har också urinerat där man eg. inte får. Oregistrerad 2002-04-12 00:25
 

Om det är mig Herr Kal Ström åsyftar i sitt inlägg så kan jag bara förklara för Herr Kal Ström att vi har skivkontrakt. Det tar däremot tid att bygga upp ett namn när man inte har någon kommersiell kanal bakom sig. Då får man vara beredd på¨att åka i en liten minibuss och med sämre sovställen och det klagar jag inte heller på. Vill man komma någonvart måste man jobba för det. Det är just det som retar mig med Tribal Pink(s) att dom får allt serverat så gott som och så sedan klaga. Va fasen har dom att klaga över.

Importerad svallerkärring??? Svårt att hitta på egna uttryck så att du måste ”stjäla” andras?

Ja jag har lyssnat på musiken och den suger, genom uselt samt enligt vad som sägs så lär det inte vara dom som spelar på skivan, den fanns nämligen tillgänglig (ej i butik) innan uttagningen var klar.

Andras framgång??? Du vill väl inte på fullaste allvar påstå att Tribal Ink nått framgång? Kolla upp alla forum där bandet diskuteras, där sågas dom vid fotknölarna.

Once a punk always a punk!

V Oregistrerad 2002-04-13 18:37
 

V: blandade du inte ihop vem som skrev vad nu?

pob Oregistrerad 2002-04-13 18:45
 

Precis.

V > Du borde kanske fundera på att be Kal Ström om ursäkt. Han tycker faktiskt som du. Läs recensionen.

Den du kommenterar är ”Södra Förorten”, ingen annan.

Håller för övrigt med dig i det du skriver men rätt ska vara rätt.

killen Oregistrerad 2002-04-13 19:28
 

Skitbra recension! Håller med fullt ut.

Detta kanske är efterföljaren till förnedrings-TV – förnedringsmusik!?

björne Oregistrerad 2002-04-18 00:15
 

jag må vara korkad säger ni nu alla men jag (och de flesta av min kompisar) tycker att den här låten är B-R-A! Eller.. den kanske inte är bra men den är juh exakt som alla andra bands låtar är nu för tiden och dom är juh bra! Tribal Ink e bra o funky dan e sötast i världen!

tribal ink! Oregistrerad 2002-04-20 19:37
 

Ja, jag tycker absolut att du verkar otroligt korkad. Om du både gillar och känner folk som gillar den här musiken.

Hånglad Oregistrerad 2002-04-21 00:16
 

BTW.

sweetload: Har två kompisar som redan pissat på Tribal Ink's buss. Så att du vet! :)

Hånglad Oregistrerad 2002-04-21 00:18
 

jag tänker lätt stödköpa singeln för att serien är den bästa på år och dag i svensk television.

Willie Oregistrerad 2002-04-21 16:16
 

he.. jag håller me, fast jag anser att produktionen i sig är ett stort misslyckande då dom försökt göra en linkin park-kopia med kliniskt rena ljud och missat själva ”helheten”, då Linkin Park (som jag inte gillar iofs.) har ett mycket skitigare ljud som bara ”verkar” va rent då det är så ”snyggt” producerat… Keep On Rockin.

erik althoff Oregistrerad 2002-04-27 16:50
 

Det luktar så mycket avundsjuka så jag måste lämna sajten, om de har 130 000 tittare är det säkert fler än de som läser era inlägg här, låt dem vara ifred, de är ändå bättre än 99% av det som spelas i NRJ, RIX etc. ”To my face” röjer fett!!!

Ygwie Oregistrerad 2002-04-27 19:33
 

ok… dom här killarna kan ju spela, ok att dom inte skriver sina egna låtar men det kommer. Jag tycker att din recension är lite för taskig.

mig Oregistrerad 2002-05-06 22:43
 

Din recension suger fett!!! Tribal Ink är ett klockrent band och låten To my face är kung.

Orca Oregistrerad 2002-05-13 23:05
 

Tribal_ink e ju fy tusan bra!!!

Funky dan ”yä yä”

Ja ha hans autograf! yäyä

Hohoho =))

Ni känn int han!

men det gör jag!

Han är cool å schysst! så det så! Håll mun!!

Mig!! Oregistrerad 2002-05-17 20:26
 

Programmet är kanske hur roligt som helst!!!!

Och Mr Ström; Låten har ju inte alls blivit en hit, det krävs nog lite mer än så…

Excellencelåten var ju däremot en smash hit!

lillmasse Oregistrerad 2002-05-23 00:42
 

Lillmasse: A-rotering på (iofs Stenbäck-ägda) ZTV. Just nu har den varit åtta veckor på singellistan.

Kal Ström Oregistrerad 2002-05-24 01:59
 

Tribal Ink är bäst och låte Tell it to my face är klockren.

Orca Oregistrerad 2002-06-20 21:51
 

Bland de mest klockrena recensionerna jag sett. Tribal Ink är och förblir ren skit. Och att ens komma på ett namn som ”Funky Dan”…skrattretande. Tribal Inc är fan det värsta som hänt musikscenen sen Queen.

Henrik Oregistrerad 2002-08-13 00:11
 

Till: V som skrev den: 2002-04-13 18:37.

Du nämner att singeln var ut i butiken innan de tagit ut bandet. Kan du då berätta för mig varför Funky Dan, sångaren, sjunger på den då?

Skrattar åt alla avundsjuka Oregistrerad 2002-10-31 02:24
 

Jag blir lite smått fundersam… Vad är det du recenserar egentligen? Jag gick in för att läsa en skivrecension, vad fick jag? Jag skulle vilja påstå att det var en artikel om vad du tycker om dagens tv! En rad fick låten… ” ”Tell it to my face” sjunger Funky Dan (!?). Ok, ni suger ”. En avslutning som inte ens en fjortonårig tjej i buffalo skulle vara stolt över. Det kändes nästan som att du hade skrivit artikeln redan innan du hört låten. För att sedan snabbspola fram till refrängen och efter det stänga av. Som att du kände att du var tvungen att klaga på Tribal INC bara för att få behålla din respekt som musikkritiker.

Visst kan jag förstå att ni vill sätta låtar i ett lite vidare perspektiv, när ni recenserar, men att lämna en rad över till själva låten är väl egentligen bara konstigt. Det är ju bara att kolla på reaktionerna du fått på recensionen, hur många av dom handlar om låten? Jag skulle gissa på 3%… Resten är folk som spyr galla över programmet!

Jag har själv inte hört låten och har ingen aning om den är bra eller dålig. Efter att ha läst din artikel har jag garanterat inte mer koll!

Snälla ge mig mer musik och mindre Hasse Aro i fortsättningen!

Jonatan Oregistrerad 2003-02-17 09:50
 

”Jag har själv inte hört låten”

Lycklige jävel!

growing pain Oregistrerad 2003-02-17 10:00
 

hmmmm… visst kritiker är sig lika!

”tell it to my face” sjunger funky faktist INTE! han sjunger ”you DON'T have to tell it to my face”…

Låten är faktist ganska bra även om det finns bättre låtar med dom. Och jag kan säga er alla att det är faktist trevliga grabbar!!! ok dom dricker väl öl… men so what? det gör väl andra människor också. Dom är faktiskt duktiga live! ja det är helt sant! Även om många av er inte kan tro det. Det faller väl inte alla i smak, men det finns det ju å andra sindan inget som gör. Jag kan förstå lite vad ni menar med att dom bara vill låta som Linkin Park. Visst dom påminner om dom. men det finns det andra band som också gör. har man hört de flesta låtarna med Tribal Ink så kan höra att Tribal är hårdare än Linkin, vilket jag tror är en nackdel om dom vill sälja i Sverige. Men dom skulle passa bra in i USA! TRL next.

Va inte så elka folk! Tribal-grabbarna har väl inte gjort er något ont!

SmallTownRocker Oregistrerad 2003-02-17 18:54
 

till jens:

jag tycker inte att dom suger… och jag är varken bandmedlem eller polare med någon av dem! Visst kan det känns en aning billigt… visst, men det finns värre. oh ja! tro inte att jag är någon som aldrig lyssnat på annan rock. jag lyssnar mer än gärna på bla Metallica, Judas Priest, Led Zeppelin, Ozzy och även band som Nirvana, Pearl Jam och Alice In Chains. Men inse en sak: Även musik går i trender, även rockmusik. det är ”inne” med nu-metal nu. Och om det inte faller dig i smak; lyssna inte då!! ingen tvingar dig. inte jag i alla fall. men visst, är det så kul att klaga på andra så kan du ju fortsätta med det. Men en sak blir jag faktist lite irriterad på, och det är att folk inte kan ge dom någon chans. Dom bestämmer sig för att inte gilla dom innan de ens hört dem.

Nej nu ska jag inte irritera dig mer Jens. Nu ska jag ta och sätta mig och njuta av sköna toner av Judas Priest!!! vad tycker du om dom då?

P.s lägg N-E-R själv!

SmallTownRocker Oregistrerad 2003-02-18 21:36
 

För att vara recensent så måste man gilla Kent och hata all kommersiell skit! Jag gillar inte Tribal inc det minsta, men du skriver inga bra recensioner tyvärr…

Robban Oregistrerad 2004-02-18 23:51
 

skulle det här skett i ett annat land än negativa sverige skulle snubbarna varit feta miljonärer nu, vad det gäller musik typ nu metal så kallas det för utveckling, är själv ingen anhängare av stilen men man måste låta evulotionen ha sin gång ! Skit recension förresten !

Förvånad Oregistrerad 2004-04-14 23:05
 

Jag undrar vad Tribal ink gör idag. Gömmer sej för folk som fortfarande kommer ihåg dom, kanske?

Bäst för dom att dom gör…

st Burner Oregistrerad 2004-06-27 12:45
 

Nu-metal är framtiden, det är bara att inse! Tribal inc var verkligen före sin tid.

Medlem 2005-05-04 18:36
 

Lite väl lågt betyg, en sjua eller åtta vore rättvist.

Primal Oregistrerad 2008-06-17 22:43
 

[...] Låten heter “To My Face” och är inte another hit from the lab, utan följer snarare formulär 1C i hur en kass kvasihit kan låta. Hela plattan som kreativt nog också heter “To My Face” släpptes 2002 och fick riktigt dåliga recensioner. [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig