dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Cornershop: Handcream for a Generation
Handcream for a Generation (CD) Cornershop
2002
Wiiija/Playground
5/10

Blandbandsmusik

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Tjinder Singh verkar vara en rätt skön kille. I alla fall om man ska döma honom efter nya albumet med hans band Cornershop. Jag vet ju egentligen ingenting om Tjinder. Har aldrig lyssnat särskilt mycket på Cornershop bortom radiosinglarna. Kanske är det därför jag först blir på så bra humör av ”Handcream for a Generation”. Jag hade inga som helst förväntningar.

Möjligen trodde jag att jag skulle få en rock'n'roll-skiva på brittiskt vis. Singeln ”Lessons Learned from Rocky I to Rocky III” är en gladrockig Stones-pastisch. Paul McGuigan från Oasis är med och spelar rockbas. Doreen Davis körar som om hon vore Denise Johnson, året 1994 och skivan ”Give Out But Don't Give Up”.

Tjinder är killen som gillar att måla med alla färger. I alla fall de som lyser starkast, klarast och gladast. Han börjar med att testa alla kritorna lite. Fortsätter med en stor gul popsol. Sen ritar han ett stort lila hus mitt på pappret, fast han orkar inte riktigt göra klart det. En stor grön rockgitarr växer ut ur den rosa skorstenen. Tjinder tappar fokus och glömmer sin teckning för en stund, men hittar en gammal orgel som ligger i ett hörn. Den är ganska kul den med.

På ”Handcream for a Generation” trängs pop med rock, disco, banghra, reggae, house och funk. Det blandas ganska lite mellan stilarna, istället har varje låt klätts i sina egna kläder. Målats i sin egen grälla färg. Det mesta är lättsamt, glatt och sött.

Slutresultatet blir lite som ett blandband där någon försökt blanda så brett och vitt som möjligt utan att för den skull tappa tråden. Flera av låtarna lånar textrader av varandra. Det blir dessa som knyter ihop skivan när musiken drar åt alla möjliga håll.

Bristen på fokus är det som i viss mån fäller skivan på upploppet. Det blir till slut lite för mycket av det goda. Ungefär som de där sista godisbitarna man stoppar i sig när man redan ätit för många. Det smakar sött, men de uppskattas inte längre.

I små doser och i bakgrunden funkar ”Handcream for a Generation” utmärkt, men när jag börjar lyssna för noga tröttnar jag lite. Trots att det är en imponerande mångfald som trängs här blir det ganska sörjigt efter ett tag. Det som först gjorde mig glad gör mig trött.

Det här är en söt bagatell som ibland gör mig på gott humör, ibland gör mig trött. Men Tjinder verkar vara en snäll kille och musiken han gör är ljus och söt som spunnet socker. En solig vårdag funkar hans musik fint. Förutsatt att du är på rätt humör och inte lyssnar för noga.

Kanske borde jag spela in ett eget blandband istället för att lyssna på Tjinder Singhs? Någon av låtarna kan säkert funka för att knyta ihop två andra som saknar en naturlig koppling.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2002-03-29 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-25 15:53

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #1371

8 kommentarer

Äh komijen…spunnet socker, sött, de sista godisbit…nej jag fattar ingenting. Cornershop får nog inte hajpas av någon pga att asiatrenden tillhör någon annnan…..det handlar bara om det om du ska vara riktigt ärlig mot dig sjölv patrik, eller hur!

O Oregistrerad 2002-03-29 00:49
 

aha! det är alltså politiska skäl som ligger bakom patriks beslut! you can't go against the redaktion man, you can't go against the redaktion!

lo and behold it is the empire of the night Oregistrerad 2002-03-29 11:12
 

Patrik du verkar ha många emot dig, men jag gillade faktiskt din recension

Flavia Oregistrerad 2002-03-29 12:17
 

det här är läskigt, jag använde mig av cornershopskivan när jag gjorde blandband i tisdags..

kickan Oregistrerad 2002-03-29 15:10
 

Mekkarn-> Du kanske ska minska ner på rökdosen lite

Mike Oregistrerad 2002-03-30 12:34
 

inte för att jag känner att jag måste svara på inlägget ovan, men: att jag också tyckte hela skivan var som ett blandband och därav använde mig av den för att några dagar senare läsa en recension jag själv kunde dikterat. jo lite läskit.

men du, du är fan 100 gånger läskigare.

kickan Oregistrerad 2002-03-30 15:32
 

Jag har tagit bort en kommentar från Mekkarn ovan. Om någon har problem med det så skicka ett e-post på kal@dagensskiva.com.

Mekkarn: Nog för att det redan svarats på din kommentar, men hotelser till andra individer på dagensskiva.com hör inte hemma på sajten, eller någon annan stans för den delen. Slappna av och höj nivån.

Kal Ström Oregistrerad 2002-03-31 11:32
 

Skitbra recension! Jag får en ganska bra bild av skivan, o vill köpa den trots endast 5/10.

Don't give it all away, liksom!

Smilla Oregistrerad 2002-04-01 21:59
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig