dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Revolvo: Revolvo
Revolvo (CD) Revolvo
2002
Background beat/Startracks
4/10

Inte riktigt

Lyssna

Sök efter skivan

Smart och snyggt. Välsvarvat och strömlinjeformat. Modernt retro. Låter orden positiva? I så fall lägger jag till några – utan kraft och utan mod.

Jag har hela tiden ett band på tungan, ett band de låter som. Jag är inte säker på att jag skulle komma på det, även om jag verkligen tänkte efter. Det känns hela tiden så väldigt välbekant, trots att jag inte hört Revolvo förut mer än någon gång på radion. Åttiotalspop ringer i öronen och en hel hoper svenska indieband likaså. Gitarrpop över en synthig grund.

Revolvo bildades redan 1997 i Malmö. En singel och en spelning på Hultsfredsfestivalens demoscen året efter gav dem förlagskontrakt med Startracks som så småningom ledde till en skivinspelning med Firesides Pelle Gunnerfeldt i producentstolen. Åren tillsammans hörs och Pelle hörs. Det är genomtänkt och välproducerat, men också ganska tråkigt. Radiosingeln Moscow Mule är bäst på skivan men annars är det lite för jämntjockt.

Kanske borde jag lyssna på texterna, men jag gör det inte. Revolvo fångar aldrig mitt intresse tillräckligt mycket. Det är som reklamarna säger, om du inte fångat läsaren vid rubriken så har du slängt din annonsbudget i sjön. Och Revolvos rubrik är deras ljudbild, den grafiska formen är indiekostymen (med låttitlar som Marmalade, White Lady och Strawberry Dawn) och brödtexten som jag aldrig kommer till är vad Jonas Hultqvist sjunger om.

Jag tror säkert att vänner av Kent skulle ha en del att uppskatta här. Jag tror säkert att vänner av Travis skulle ha en del att hitta här. Jag tror säkert att vänner av ganska många popband skulle gilla en del här. Men jag tror väldigt få hittar någonting att riktigt älska.

Kal Ström

Publicerad: 2002-03-03 00:00 / Uppdaterad: 2007-05-01 21:20

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #1328

12 kommentarer

Äntligen!

Mera krautrock!!!! Oregistrerad 2002-03-03 00:57
 

svinbra skiva ju!

micke Oregistrerad 2002-03-03 11:16
 

fyfan vilken kass recension! jag har inte lyssnat på nått annat på hela veckan! dra åt helvete Kal Ström!

jompa Oregistrerad 2002-03-03 12:15
 

jompa: väx upp. glin.

bra recension kal.

nov Oregistrerad 2002-03-03 12:32
 

tycker faktiskt också att den är ganska bra, men det är som kal säger: Den fastnar inte riktigt. Men den är ju inte ”dålig”

jr. Oregistrerad 2002-03-03 12:33
 

Låter rätt likt Starmarket tycker jag. Helt ok.

Henke Oregistrerad 2002-03-03 16:19
 

Kent , Travis?

Var det en sån där dag när allt blev fel…

jag Oregistrerad 2002-03-04 10:36
 

va fan, skivan e ju grym!

Anders Oregistrerad 2002-03-04 12:05
 

Man kan inte ha stora förväntningar på alla; speciellt inte en kille som ger Manu Chao (det sent, men inte för sent, modifierade och snedvridna resultatet av en kultur sprungen ur Orange-County – snowboardraggarnas musikaliska paradis) 8/10 och för att inte tala om Gorillaz (alla små ”äkta” AD's och wannabe Ad's lilla favoritgrupp) som får full pott. Säg mig varför jag ska bli förvånad av Kals recension av Revolvo och du förvånar mig. Med en aning om de (musikaliska) referensramar som ovanstående recensent vandrar inom; vilka i sin tur förmodligen är mycket snävare än vad denne skulle medge, och vilka förmodligen aldrig sett utkanterna av en enda (musik)kultur värd namnet (ja möjligtvis populärmusik då), är det inte svårförstått varför detta aldrig ”fångar Kals intresse”. Tala om för mig varför du (Kal) använder referenser och metaforer direkt kopplade till reklam och grafisk form; ytterliggare ett område där du här tydligt visar din lekmannakompetens. För de flesta musiklyssnare och musiker kan väl snarare reklam ses som en motpol än som en direkt referenspunkt. Och grafisk form (vilket du trots allt inte talar om) har förmodligen både en och två dimensioner som du inte förstår; och där lyckas du faktiskt med med en parallell/metafor till Revolvo, då du tydligt visar att deras musik har en eller två eller tre dimensioner du inte heller förstår. Nä tack, drick bröstmjölk först. Go Revolvo!

Kristian Oregistrerad 2002-03-05 09:34
 

Way to go Kristian! Skandal att Kal Ström får recenserar skivor på en annars så bra sida. ”Kent” och ”Travis” – suck…

Tomas Oregistrerad 2002-03-05 11:48
 

KRIG!!!!!!!!!!!!!!!!

krig Oregistrerad 2002-03-05 12:28
 

Håller verkligen inte med recensionen! Skivan är lovely!!!

Marie Lindfors Oregistrerad 2002-03-08 10:34
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig