dagensskiva.com

48 timmar

Recension

City High: City High
City High (CD) City High
2001
Booga Basement/Universal
4/10

Two hit wonder?

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Det är väl ingen som lyckats missa City Highs ”What Would You Do”? Radiohiten som bryter ner med beatet från Dr Dres monsterhit ”The Next Expisode”. Nej, jag tänkte väl det. De flesta har säkert hört ”City High Anthem” också? Där någonstans tar den här skivan slut.

Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig av City High, men jag hade hoppats på mer än jag fick den saken är klar. De båda redan nämnda låtarna lovade så mycket att det blev omöjligt att leva upp. Det finns inga låtar här som når i närheten. Inte heller något som är särskilt dåligt. Det är helt ok, men överraskar aldrig.

En sak har jag kommit på mig själv att sakna. Inslag av hiphop. Jag hade förväntat mig mer av den varan, särskilt efter ”What Would You Do”. Men City High är inte hiphop, de är skönsjungande R'n'B och tävlar mer med Jagged Edge än Fugees. Jag tror att det är Wyclefs fel att jag förväntade mig mer hiphop, eller åtminstone mer eklekticism. City High är lite enkelspåriga och det är de få låtarna som bryter av från den inslagna vägen som gör mig nyfiken och får mig att lystra.

Jag skulle bli förvånad om jag plockar fram den här skivan mer än ett par gånger till. Förmodligen flyttar den in i skivhyllan innan jag hunnit avsluta den här recensionen.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2001-12-13 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-25 10:51

Kategori: Recension | Recension: #1219

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig