dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Gorky's Zygotic Mynci: How I Long to Feel That Summer in My Heart
How I Long to Feel That Summer in My Heart (CD) Gorky's Zygotic Mynci
2001
Mantra Recordings/Playground
6/10

Sött, svalt och oförargligt

Lyssna

Sök efter skivan

På konvolutet till Gorky’s Zygotic Myncis How I Long to Feel That Summer in My Heart finns en öppnad läskburk. Från en knallblå himmel reflekteras solstrålar mot den och man kan utan att använda en alltför stor dos fantasi nästan känna sommarvärmen slå emot sig. Man kan också tänka sig hur någon precis tömt den där läskburken i ett försök att lindra värmen.

Det sammanfattar också ganska bra upplevelsen av How I Long to Feel That Summer in My Heart. För visst är skivan, precis som titeln aviserar, en hyllning till sommaren. Musik lika söt och svalkande som en iskall läsk en het sommardag.

Från inledande Where Does Yer Go Now? till avslutande Hodgeston’s Hallelujah är How I Long to Feel That Summer in My Heart fylld med lågmäld, akustisk och inte så sällan countryinfluerad popmusik. Ibland som i Her Hair Is Long smyger det sig in psykedeliska inslag men annars handlar det om små, nätta melankoliska melodier, klingande mandoliner, smeksamma stråkar, spröda pianostämmor och lågmäld, försiktig sång från Euros Childs, Richard James och Megan Childs. Ibland, speciellt när Euros står vid mikrofonen, så spröd att man nästan är rädd att den ska försvinna.

Och visst är det vackert. Emellanåt, som när pianot börjar spela sin solostämma i Christina eller i stämsången i How I Long, nästan smärtsamt vackert. Det är väldigt lätt att falla för Gorky’s Zygotic Myncis betagande melodier och den intima stämning de lyckas skapa.

Ändå kan jag inte låta bli att känna att det saknas något. För hur vackert och följsamt det än är vill jag att det ska hända något mer. Som det är nu blir det en aning för mycket av det söta och man tröttnar lite väl fort. Fler spår som småstompiga och i sammanhanget riktigt glada Can Megan, eller några av de oväntade inslag som man är van vid sedan tidigare Gorky’s Zygotic Mynci-skivor hade inte varit fel.

How I Long to Feel That Summer in My Heart är väldigt behaglig och Gorky’s Zygotic Mynci lyckas förmedla en känsla som på det stora hela gör mig lycklig och nöjd. Fast det är på samma sätt som när man hittar en öppnad läsk i kylen en varm sommardag.

Det är sött och svalkande men lite mer kolsyra hade inte skadat.

David Drazdil

Publicerad: 2001-10-16 00:00 / Uppdaterad: 2008-09-30 10:28

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #1126

5 kommentarer

denna skiva är ju underbar!!!! 6 herre gud!!

John Oregistrerad 2001-10-16 16:19
 

Vill ha!

Tony Oregistrerad 2001-10-17 21:42
 

Den är bara för vacker ju!

Oskar Oregistrerad 2001-11-16 13:34
 

2001's Sol(!)klart bästa sommarplatta. underbart fin!

backman Oregistrerad 2003-01-31 18:57
 

bajsig lockohype

Medlem 2005-11-09 19:36
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig