dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Kaah: Dom tittar när jag dansar
Dom tittar när jag dansar (CDS) Kaah
2001
EMI
6/10

Lovar gott

Lyssna

Sök efter skivan

Läste i en av våra kvällstidningar att nya Kaah-singeln skulle låta mer D’Angelo och Prince och att det skulle vara hans bästa inspelning hittills. Det gjorde mig faktiskt lite nyfiken, trots min besvikelse över albumet ”Soulrebell”. Det var ju ungefär så jag ville att Kaah skulle våga låta istället för den söta svenska schlagersommarsoul han presterade sist. Så, när singeln damp ner på redaktionen stoppade jag den snabbt i CD-spelaren.

Det visade sig snabbt att ”Dom tittar när jag dansar” är en ganska fläskigt elektrisk, småfunkig, historia med dansgolvet som mål. Mest av allt låter beatet som hämtat ur Magnum Coltrane Price byrålåda. Så, liknelsen i kvällspressen till D’Angelo var väl inte helt missvisande även om det inte var riktigt mitt i prick. Jesper ”Nordlead” Nordelius som låg bakom stora delar av Eye 'n' I:s ”Radiorevolution” har mixat låten och det är väl inte allt för långsökt att gissa att det är han som bidragit med de elektriska ljuden.

En bit in ger sig Kaah på att nästan-rappa. Det borde han ha låtit bli. Resultatet är ganska platt och man önskar att han vänt sig till någon hiphopkompis för assistans. Men, trots detta är ”Dom tittar när jag dansar” ändå ett par snäpp bättre än hela ”Soulrebell” och jag vågar faktiskt börja hoppas att Kaah ska prestera något som är åtminstone ganska spännande på det kommande albumet.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2001-10-11 00:00 / Uppdaterad: 2008-06-15 00:28

Kategori: Recension | Recension: #1121

7 kommentarer

nu är jag lite sent ute i den här diskussionen. men. vem är patrik hamberg?

”Jesper ”Nordlead” Nordelius som låg bakom stora delar av Eye 'n' I:s ”Radiorevolution” har mixat låten och det är väl inte allt för långsökt att gissa att det är han som bidragit med de elektriska ljuden.”

va? om du inte vet vad det innebär att mixa ska du hålla tyst. kaah har producerat hela skivan och ljudbilden således hans egen.

låten är underbar för övrigt.

jacke Oregistrerad 2003-03-04 16:31
 

Bra jobbat P!

Spencersars Oregistrerad 2001-11-09 09:16
 

Alltså, vad är det för jämförelser med Orup ni sysslar med på denna sida. Ni måste nog skoja, för har ni någon som helst koll hade ni inte dragit den parallelen. Ge mig en koppling till Orup, förutom att bägge sjunger på svenska.

King Tim III Oregistrerad 2001-11-05 14:12
 

Hört ny skivan. Väldigt, väldigt bra.

Gillade inte hans prylar förut.

Heja Norrköping!

J-lo Nordmark Oregistrerad 2001-11-01 18:42
 

Jag tycker mest det låter Orup. Att jämföra med D'Angelo och Prince är bara fel. Vad han vill vara och vad han är, det är olika saker.

Kal Ström Oregistrerad 2001-10-22 10:47
 

Kaah är typ….coolast.

King Tim III Oregistrerad 2001-10-16 15:31
 

den här låten ska ha full pott. – ingen annan hade kunnat droppa textraden ”JAG MÅSTE DANSA, JAG MÅSTE DANSA, JAG MÅSTE DANSA NU…”. det är funk, de ska va enkelt å rakt på, rått. den här låten har alla dessa ingredienser. MÄSTERVERK är den enda rätta benämningen.

sorry patrik, men det här är det sämsta du gjort i ditt liv.

Simón Oregistrerad 2011-08-19 13:05
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig