dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Crazy Town: The Gift of the Game
The Gift of the Game (CD) Crazy Town
1999
Sony
1/10

Dessutom är omslaget förkastligt fult

Lyssna

Sök efter skivan

Jag har haft den här i någon månad nu, men jag har haft svårt att sätta mig att skriva om den. Den är så upprörande. Jag tycker inte om att bli så irriterad som jag blir av att lyssna på ”The Gift of the Game” om och om igen som jag måste för att skriva om den. Ändå är det ju ganska befriande med en riktigt dålig skiva. Det blir så klart då. Tyvärr kan jag inte ens få ynnesten att säga det här är den sämsta skivan i år, för den här fick sin rättmätiga uppmärksamhet när den kom 1999, det vill säga ingen.

Tyvärr flyttades ju Dawson Creek-smakande singeln ”Butterfly” upp på alla radiostationers a-lista och så förlängdes Crazy Towns meningslösa liv.

Det är hela tiden motsatsen till intellektuell stimulans. När det inte finns något att binda upp orden på, som tankar och kunskap faller materialet platt. Den mest relevanta referensen till omvärlden känns mest gammal, ”We leave em hanging / Like INXS”, och de andra bara dåliga, ”I'm evil like Knievel” (jaså, ond som en snubbe som hoppar över bilar med motorcykel). Och när han refererar till sin egen värld blir det bara löjligt.

”You've got to change your tune / Or change your pitch / Because life ain't easy man / Life's a bitch / Shit is harder than hard / About as hard as can get”.

Jo, visst. Han försöker vara så där jobbigt missförstådd hela tiden och han yrar om och om igen om hur jobbigt han har det. Jag blir tokig på det. Ok, han har visst haft drog och spritproblem och det är ju tråkigt, men han får gärna låta bli att kokettera med det.

Vi har att göra med en frontman som tror han är lite för tuff för sitt eget bästa, som inte kan rappa, inte kan rimma, inte kan sjunga och som definitivt inte kan vara hård. När Dirty Unit gästar på ”Think Fast”, KRS-ONE på ”B-boy 2000″ och Mad Lion på ”Holywood Babylon” blir det än mer tydligt hur dålig Shifty Shellshock (sångaren alltså) faktiskt är, trots att gästerna knappast göra några fantastiska insatser.

Bandet sen har inte lyckats göra något eget på hela skivan. De har kopierat det andra gjort före dem och spätt det med mjukmedel. Nedtonade grovriff som harvas om och om igen utan finess och stil. En DJ som förvisso scratchar som besatt, men vad hjälper det om det låter illa.

Och för den som tycker att -”Jo, men den däringa 'Butterfly' visar väl att de kan lite grand i alla fall” kan jag bara säga att det är fel. Det enda som är bra i den låten är lånet från Red Hot Chilli Peppers. Och det enda de gjort med lånet är att loopa det till förbannelse.

Kal Ström

Publicerad: 2001-06-21 00:00 / Uppdaterad: 2001-06-21 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #969

18 kommentarer

haha, du tog dig tid att rec:a denna skiva. helt otroligt. usch.

413x. Oregistrerad 2001-06-21 03:42
 

Måtte djävulen ta rap-metal!!!Nu får jänkarna inom rock för bövelen förstå att det är nog!

Word up till recensenten!!

M.K Oregistrerad 2001-06-21 10:53
 

… Body Count(med Ice-T) är ett undantag tycker jag…

Rap-metal.... Oregistrerad 2001-06-21 12:36
 

413x: Det hade jag nog aldrig gjort om inte Patrik H antytt att de inte var så dåliga.

M.K: Jag tycker inte man skall förbanna något som gett oss Rage Against The Machine. Men man kan förbanna dålig musik. Och inom genren kommer på tok för mycket dålig musik, det är vi helt överens om.

Kal Ström Oregistrerad 2001-06-21 13:31
 

Problemet med genren är att de verkligen förenar det sämsta av två världar. Det som gjorde RATM bra är att Zack egentligen varken försökte sjunga eller rappa, det blev därför helt speciellt.

Det är dock lite konstigt att det faktiskt aldrig verkar koma någon bra uppfinningsrik hård musik, de större undantag jag ser är väl egentligen bara Tool, Atari Teenage Riot och Deftones.

Soulfly kommer undan på ren motivation och jag gillar fortfarande KoRns första två och en del på Issues.

Var det inte meningen med den så kallade ”neo-metallen” att den skulle göra det möjligt att skapa friare hård musik, nu verkar det mesta bara vara usla rip-offs på KoRn och redan dåliga Limp Bizkit.

Beklämmande

www.intromusik.com-Magnusson Oregistrerad 2001-06-21 14:04
 

politiskt korrekta. det är vad ni är. bara för att banden som framför en musikstil suger och inte kan spela, som i de flesta fallen, betyder inte det att genren suger. det är ungefär lika svårt att dissa rapmetal/neometal som det att dissa grungen. inte för att jag har låtit bli det ena eller det andra, men det är faktiskt att göra det lätt för sig.

lyssna på ”burning red” med machine head (från så sent som 99). den bevisar att genren inte suger. inte helt i alla fall. : ) men ni har rätt i en sak. det mesta suger. rejält. crazy town who?

dot Oregistrerad 2001-06-21 17:48
 

Ett bra band inom en genre kan man ofta finna och eftersom RATM inte finns längre tycker jag allt att djävulen kan ta hela rasket. Läs Limp Piz-skit, Linkin Park,Kid Rock,Dog eat Dog, Hed Pe osv, osv, osv.

M.K Oregistrerad 2001-06-21 18:30
 

Det har kommit många bra saker i kombinationen av rap och metal. Anthrax och Public Enemy, till viss del Biohazard och Onyx samt hela ”Judgment night”-soundtracket.

Jag tror inte vi hört det sista som är bra i kombinationen hiphop och metal heller.

Kal Ström Oregistrerad 2001-06-21 22:00
 

När ni dissar hela denna genren så dissar ni även ett av de bästa banden som finns och det är Clawfinger.Visserligen är dom från Sverige men dom rockar röven av de flesta amerikanska MTV-rockbanden.

Danne Oregistrerad 2001-06-22 12:22
 

Nä, tyvärr håller jag inte alls med om omdömet, själv tycker jag att skivan är klart över godkänt. men ingen idé att dissa varken dig eler mig för det, alla har ju olika smak, helt enkelt. men visst erkänner jag att butterfly ligger långt ifrån resten av materialet.

KRS-132 Oregistrerad 2001-07-12 17:58
 

Stolt över denhär recensionen eftersom du lägger ut den 2 ggr?

sune mangs Oregistrerad 2001-08-22 12:04
 

Herr Mangs, vad talar du om?

Kal Ström Oregistrerad 2001-08-23 10:58
 

Jag håller med Dej kal ström, skivan kan ju bara beskrivas som usel

och detta är inte rap metal för mig rap metal är grupper som Hed(pe)R.A.T.M exempelvis.. Och deras syfte är inte heller att tjäna pengar som däremot fucking crazy town har ..Tck för mej /// Metal man

wicked Oregistrerad 2001-11-17 17:29
 

Tycker denna skiva är helt ok faktiskt, och jag älskar rap-metal.

Limp Bizkit, koRn, Papa Roach osv är bra band. Inte min favorit genre kanske men helt ok

Phille Oregistrerad 2003-04-01 15:44
 

Ingen nämner som vanligt Downset, de som i stort sett skapade genren och krossar RATM över knät.

Deras andra platta Do we speak a dead language är en riktig höjare, glöm för i helvete inte det!

Blå-Robban Oregistrerad 2004-02-15 19:20
 

mog1 att kommentera skivan nu och dessutom ha ”Blå-Robban” som nick.

3245 Oregistrerad 2004-02-22 01:40
 

Sån här musik kommer direkt från helvetet.

Medlem 2006-06-04 19:29
 

Fan vad ni försöker hårt… töntiga svenskar som inte har en aning om vad som pågår borta i just dom platserna där grabbarna i crazytown vuxigt upp!musiken är till för folket som själv upplevt de saker crazytown tar upp..

Recensent är nog de mest meningslösa jobb jag någonsin bevittnat.. ni tillför inte världen mycket mer än eran åsikt.. precis som vi inte har våra egna..

ROBERT Oregistrerad 2008-03-12 21:16
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig