dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Peplab: It's Not the Drug
It's Not the Drug (CD) Peplab
2001
Pias/Playground
2/10

Tråkigt och intetsägande

Peplab är de fyra polarna Ferry Ridderhof, Peter Garnefski, Hans Weekhout och Edward Boellaards första gemensamma projekt. De har alla tidigare haft framgångar på den elektroniska dansscenen under ett antal mer eller mindre kända namn som bl a Doop och Sponk (Ridderhof & Garnefski), Capricorn (Weekhout) och Blackburst (Boellaard) men nu alltså beslutat sig för att göra gemensam sak.

Resultatet är en blandning av alla de olika stilar som medlemmarna representerar. På ”It's Not the Drug” möts hård techno, klubbig house, big beat, trance och ytterligare ett antal andra influenser. Det spelar ingen roll vad det handlar om, så länge Peplab tycker att det svänger får det vara med. En onekligen väldigt sympatisk och trevlig utgångspunkt. Och jag tror säkert att Peplab också hade roligt i studion när de gjorde plattan men att lyssna på den är tyvärr inte särskilt underhållande.

För trots de så lovande förutsättningarna är ”It's Not the Drug” en förvånansvärt intetsägande platta. Det finns ett par schyssta försök, i ”Bubba” och ”Boogieman”, att bygga upp ett funkigt groove men de når aldrig riktigt fram. Istället blir det mest en ofokuserad tråkig technoröra kryddad med diverse knasiga ljud som lämnar mig helt likgiltig.

Till Peplabs försvar måste ändå sägas att deras musik antagligen växer ett par snäpp när den spelas i sin rätta miljö, på ett fullsmockat dansgolv. Då kan nog ”It's Not the Drug” fungera. Men annars, nej tyvärr.

David Drazdil

Publicerad: 2001-03-23 00:00 / Uppdaterad: 2007-12-11 12:59

Kategori: Recension | Recension: #854

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig