dagensskiva.com

48 timmar

Recension

M.O.P.: Warriorz
Warriorz (CD) M.O.P.
2000
Loud/Sony
7/10

Högljudda jävlar

Lyssna

Sök efter skivan

Min första reaktion på det här albumet var: ”satan vad högljudda dom är”. M.O.P. låter inte som de veteraner de är. Jag gissade först, lite illa påläst, att ”Warriorz” var deras första album. Att de upptäckts av Premier och Guru och fått en chans på ”Moment of Truth”. Så är det inte alls har jag läst mig till nu. Men, det låter så. Billy Danzini och Lil' Fames i M.O.P. för ett sånt jäkla liv att det är omöjligt att tro att de hållit på länge. Etablerade artister låter sällan så här hungriga. När den första knocken lagt sig och låtarna börjar utkristallisera sig, ja då kommer nästa smäll. Det svänger ju.

Trots att M.O.P. står stadigt på egna ben går det inte bli att dra paralleller till Gang Starr och Premier, som bidrar med beats och produktion. Hans medverkan bidrar till att det är omöjligt för mig att inte älska den här skivan. Det känns som en rak, om än aggressivare, fortsättning på Gang Starrs fenomenala ”Moment of Truth”. Här fortsätter attacken som inleddes i ”B.I. vs Friendship” på ”Moment of Truth” och första singeln ”Ante Up” är en direkt fortsättning av ”Robbin' Hood Theory” från samma skiva. Danzini och Fames är i ditt ansikte från spår ett till nitton. De lämnar dig aldrig ifred. Högljudda jävlar som sagt.

Spår som Product G&B gästade ”Everyday” och storbandsjazziga ”Nig-gotiate” blir välkomna andningshåll i den kompakta och aggresiva anstormningen. Jag hade gärna sett att det bjöds till fler sådana danser. Det är tufft att mäkta med hela ”Warriorz” i ett svep. Den gör mig helt matt. Den får mig att kippa efter andan och en del av spåren flyttar ihop lite och är än så länge lite identitetslösa. Samtidigt känns det som om det finns utrymme för just de spåren att växa och förvandlas till framtida favoriter.

För Gang Starr-fans är det här en självklar skiva, ännu mer än Gurus senaste. För trots att Premier inte är den enda producenten som är inblandad är det hans ande som vilar över ”Warriorz”. För fans av Outsidaz är det också en skiva väl värd att kolla upp. Här är två snubbar som skulle kunna stå upp mot dem i en duell. Jo, jag kan föreställa mig M.O.P. på någon av Hultsfreds scener nästa år. Det känns som om det är på scenen de kommer att komma till sin fulla rätt.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2000-11-16 00:00 / Uppdaterad: 2000-11-16 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #704

3 kommentarer

M.O.P.. har släppt ett album innan 97. Firing Squad

JOhan. Oregistrerad 2001-11-02 13:36
 

M.O.P är faktiskt om inte veteraner så näst intill. Tidigare släpp inkluderar ”M.O.P. – To the Death” (1994), ”First Family 4 Life” (1998) samt EP:n ”Handle UR Bizness” (1998).

LifeSpan Oregistrerad 2003-02-07 11:43
 

Ante Up är en av tidernas bästa hiphoplåtar, nästan.

Medlem 2006-01-06 01:06
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig