dagensskiva.com

48 timmar

Recension

K.D. Lang: Invincible Summer
Invincible Summer (CD) K.D. Lang
2000
Warner Music
4/10

För mycket pastell

Lyssna

Sök efter skivan

”Invincible Summer” börjar rätt bra. Den har ett par-tre inledande spår som bådar gott. De förstärker känslan man får av omslaget med K.D. fotograferad i profil i motljus med svaga försiktiga solreflexer i sökaren. ”The Consequences of Falling” sveper med lyssnaren i en programmerad ljudväv av solblekta pastellfärger. Den nästan släpiga bryggan leder fram till de smekande stråkarna och kanon-sången i refrängen. Varm bomull för slitna öron.

Musiken har ett nära personligt tilltal. De lugnare låtarna fungerar bäst. De snabba blir lätt flåshurtiga. Ett bra exempel på en låt som inte håller fullt ut är ”It's Happening With You”. En snabb låt som försöker svänga men bara haltar lite stelbent trots den starka refrängen. K.D. Lang är bättre när hon viskar om sorgsna saker än när hon glatt sjunger om att hon är lyckligt förälskad med texten ”In this crazy world of lemons… Baby you're lemonade”

Skivan passade perfekt när jag låg och lyssnade på den i hörlurar på stranden förra veckan – åtminstone de första fyra-fem låtarna hålls intresset uppe, sedan flyter det ihop. De solblekta pastellfärgerna som var behagliga i början blir tröttsamma och grälla i längden. En värld i rosa och ljusblått bjuder på få spännande inslag.

Du vet känslan man får när man tittar på någons semesterbilder. Första rullen kanske är kul, men när du har sett alla lokala sevärdheter för femtielfte gången ur olika vinklar blir det rätt ointressant och man håller mest ut för att vara artig. Efter att ha lyssnat på hela ”Invincible Summer” är det lika lockande med mer stämsång, stråkar och programmerade trummor, som att ha turist t-shirts på sig året om.

Patrik Ekelöf

Publicerad: 2000-08-16 00:00 / Uppdaterad: 2000-08-16 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #590

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig