dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Pst/Q: Pluralis Majestatis EP
Pluralis Majestatis EP (album, cd) Pst/Q
2000
Border Music
6/10

Från hat till respekt

Lyssna

Sök efter skivan

Första gångerna jag hörde Pst/Q hatade jag honom. Verkligen hatade. Jag förstod inte va fan han höll på med. Jag blev arg på göteborgskan. Jag blev förbannad för att hans flyt var helt uppåt väggarna. Jag vägrade lyssna. Vägrade. Hatade. Spolade ner.

När jag nu tvingar mig själv att lyssna och ifrågasätta ”Pluralis Majestatis EP” vänder jag lite. Efter att par genomlyssningar öppnas mina öron. Jag vänjer mig vid Pst/Q:s säregna flyt (som fortfarande inte följer beaten, som fortfarande kan irritera mig). Jag lyssnar och tar in, istället för att stöta bort och slå ifrån mig. Resultatet blir att jag fastnar för ett par av låtarna. Rejält. Framförallt ”Suverän” och ”Tid att göra upp räkningen”. De två inledande spåren, ”Jesuskomplex” och ”Jag -97″ klarar jag fortfarande inte av. Där hamnar flytet i rimmen för långt från beaten för att jag ska klara av det. Jag pallar inte.

Pst/Q rappar fort. Fortare än någon annan på svenska. Han gör det för att han har för mycket att säga. Han har så många ord som ska få plats på så kort tid att han måste rappa fort. Det är i mångt och mycket det som gör att han missar ibland, att det inte svänger. Det blir ofunkigt helt enkelt. Vitt.

Musiken, beaten, kommer dels från Looptroops DJ Embee, dels från DC. Båda gör bra ifrån sig. Tuffast av alla låtarna är tidigare nämnda ”Suverän” som även gästas av Kristus, som bidrar med skön scratch. Helhetsintrycket blir ändå splittrat. Två kalasbra låtar, två som inte är särskilt bra och en som är ok. Men, jag vill höra mer. Det känns som om Pst/Q har mer att ge. Det här är bara början.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2000-04-06 00:00 / Uppdaterad: 2012-10-08 11:22

Kategori: Lördag, Recension | Recension: #426

6 kommentarer

Är vitt nåt som e dåligt eller vafaan e de du säger, faan de sämsta jag hört, jävla rasist snack för faan juh….mongo

OCke Oregistrerad 2001-02-14 22:40
 

Inte nog med att PST är den enda rapparen jag överhuvudtaget står ut med, han är tammefan den enda jag faktiskt skulle kunna köpa något av och lyssna på med jämna mellanrum! Jesuskomplex är wundrschön!

Martin W Oregistrerad 2001-06-03 00:51
 

När kommer egentligen fullängdaren?

Kennet Oregistrerad 2001-06-13 12:58
 

jag håller inte riktigt med Patrik. jag tycker att den här skivan är nåt av det bästa som släppts i sverige. Pst-q är en mycket bra som flyter på sitt eget lilla sätt och har texter som ingen kan röra. Det är flerstaviga rim och punchlines. Jag skulle ge den här plattan 8 el. 9. Bra beats som passar pST-q utmärkt.

Victor Nordelöf Oregistrerad 2001-07-14 00:59
 

Skitsnack. Fullständigt skitsnack. pST/Q e nått av det bästa som kommit till innom svensk hiohop. Jag tycker precis som Martin W att jesuskomplex är…underbar.

Karl Oregistrerad 2001-07-19 23:35
 

Om en tant får lägga sig i så ar MBMA det bästa som hänt sedan jag var ung och punkien växte fram Trots att jag passerat trettio med stor marginal, lutar jag mig tillbaka och bara njuter!

annicka Oregistrerad 2001-09-19 22:42
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig