dagensskiva.com

48 timmar

Gästrecension

Rod Stewart: Blondes Have More Fun
Blondes Have More Fun (CD) Rod Stewart
1978
WMS
8/10

Blekta blondiner rockar fetare!

Lyssna

Sök efter skivan

Anledningen till att man skulle vilja ha varit med och spelat in den här plattan är att det är en genialisk blandning av disco och västkusts-rock'n roll. Speciellt i låtar som ”Do Ya Think I'm Sexy”, ”Attractive Female Wanted”, ”Last Summer” & ”Standin in the Shadow of Love”, där värsta sortens västkusts-musiker möter rocktrummishjältar som ger sig på discotrumman med stort T. Undrar om Carmine Appice lirade med Lovikavantar? Jag har alltid haft en svaghet för riktigt hesa vokalister som Rod och Bonnie Tyler. En låt kan vara hur mesig som helst men med en skön whiskeystämma så släpper vem som helst till.

Försöker verkligen hitta ett klent spår men det går inte så bra, om man måste välja ett så får det bli 10:an, ”Scared and Scared”. Gillar man inte musiken så kan ju man köpa den bara för att konvolutet är sååå Versace. Roddan omslingrad av en mörk skönhet i leopard-catsuit, för att på insidan vara utbytt mot en blondin i samma utstyrsel. Att Rod själv har designat det känns ju dessutom grymt arty. Låttitlar som ”Dirty Weekend” & ”Ain't Love a Bitch” är svåra att motstå.

Om det finns nån som inte visste att Roddan var ihop med Britt Ekland kring tiden för den här plattan så har vederbörande fått ännu anledning till att undra över låttitlarna. Är det den bästa plattan han gjort? Vet inte. Har man fått den med modersmjölken (av en morsa i Britt Ekland-klass) som jag, så är det svårt att vara objektiv.

Köp eller dö!

Jonny - Violet

Publicerad: 2000-04-01 00:00 / Uppdaterad: 2000-04-01 00:00

Kategori: Dagens skiva, Gästrecension, Lördag, Recension | Recension: #420

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig