dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Dark Side Cowboys: High - Disclosure Episode II
High - Disclosure Episode II (CD) Dark Side Cowboys
1999
Nangijala Records
1/10

Det allra tråkigaste av olika världar

Lyssna

Sök efter skivan

”High” är del 2 i serien soundtrack till historien ”Disclosure” skriven av den mörka sidans kofösare. Del 1 ”Disclosure – The Transformation” släpptes under 1997. Tydligen är historien viktig, så viktig att de har någon form av rekapitulation på första spåret ”Previously on Disclosure”. Tyvärr så kan jag inte uppmana någon form av entusiasm för att försöka sätta mig in i eller följa historien så jag får försöka bara lyssna på musiken.

På pressreleasen står det att Dark Side Cowboys musik vänder sig till den mest inbitne synthpopparen och det mörkaste metal-freket. Det kanske är därför det är så dåligt. Om gitarr-riffen inte var så trötta och om synth-ljuden inte var så tråkiga skulle det i alla fall inte hjälpa. Synth-pop utan katchighet och goth-rock utan tyngd i blandning, är det sämsta av två världar.

Dessutom blir det bara komiskt när de försöker låta mäktiga på bräckt engelska. Detta gör att det spår på skivan som inte låter helt misslyckat ”Most” blir det genom sången. Trots att de ligger på skivbolaget Nangijala ser jag inget ljus i Dark Side Cowboys framtida karriär.

Kal Ström

Publicerad: 2000-02-28 00:00 / Uppdaterad: 2000-02-28 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #386

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig