dagensskiva.com

48 timmar

Gästrecension

Duplo!: Summer of '99
Summer of '99 (CDS) Duplo!
1999
MNW/Stupido twins
10/10

Finland! Finland! Finland!

Lyssna

Sök efter skivan

Sommaren 1999. Det borde inte ha varit Lou Begas ”Mambo no 5″ som toppade alla listor. Utan det borde ha varit Duplo! med ”Summer of '99″.

Fantastiska flygande finnar från Helsinki levererar den bästa vocoder pophiten (om ni då betänker hur många låtar som släppts i år med total vocoder extas så förstår ni att bara detta är en bedrift). Duplo! äger så många syntar att det kan direkt inte vara hälsosamt för dom.

En liten vilsen finsk Moe Tucker försöker tampas med maskinerna och lyckas faktiskt med att orsaka både ordning och kaos. Särskilt när han envisas med att spela snabbare och snabbare.

Första gången jag hörde Duplo! var vid en strandstuga i Varberg. Jag hade en drink i näven och solsken i blick. Helgen hade bara börjat, det var festival och min vän Johanna satte på sin favoritlåt på bergsprängaren. Det var Duplos ”Summer of '99″. Då visste jag att detta skulle bli en bra festival. Duplo! är minimalistisk pop, lo-fi synth och hi-fi musik. Kan man vara allt detta? Kyllä!

Duplo! vill nog innerst inne vara super hi-fi, fast pengarna räcker inte till. Jag är egentligen rätt övertygad om att de inte skäms över sina hi-fi hjärtan. De har en eller flera grandiosa melodisnickare som bara inte kan låta bli att smycka allt som kommer hans/deras väg. De har entusiasm och glädje så det rinner över och räcker till alla festivaler – DUPLO!

Om ni bara inte kan få nog av Duplo-trions synthar, trummor som springer iväg och sköna finsk-engelska oneliners så har Duplo! även släppt en fullängdare, ”!We Love Duplo!!”, på skivbolaget Stupido
Twins
, som även har hand om band som Eläkeläiset, Come Inside och Hypnomen. MNW har distribution på alla Stupido Twins produktioner. På dom bara.

Nina Natri - Fidget

Publicerad: 2000-01-22 00:00 / Uppdaterad: 2000-01-22 00:00

Kategori: Dagens skiva, Gästrecension, Lördag, Recension | Recension: #347

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig