dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Bloodhound Gang: Hooray for Boobies
Hooray for Boobies (CD) Bloodhound Gang
1999
Geffen/Universal
5/10

1 av 10 eller 5 av 10?

Lyssna

Sök efter skivan

Frågan som omedelbart måste ställas är varför Bloodhound Gangs nya album måste ges två olika betyg. Jag ser skivan ur två olika aspekter.

När Bloodhound Gang slog igenom i Sverige för ett par år sedan med låten ”Fire Water Burn” tyckte jag att deras ironiska ton var klart tilltalande. Hela deras förra skiva hade en klart skön ironi, visst var mycket under bältet men coolt var det. Låtarna på det förra albumet precis som det nya är en blandning av hiphop, hardcore och lite disco. Det nya albumet ”Hooray for Boobies” skulle kunna tolkas ironiskt, men också som ett slags misslyckat försök att framstå som tuffa genom att vara kvinnoförnedrande med attityd och pejorativa uttryck.

Om nu detta alster från blodhundarna inte är gjort med ironisk och humoristisk anda blir texterna skrämmande. Här skall porren släppas fri och porrstjärnor skall utnyttjas, kvinnor våldtas och de människor som inte gillas misshandlas eller dödas. Textrader som; ”And whatever happens next is a blur. But you remember fist can be a word”, ”You hadda lot of dick. But you ain't had mine”, ”I must demand you let me eat your ass”, kan väl få vem som helst att börja undra. Om det är så att allt inte bara är en provokation måste betyget bli ytterligt lågt.

Men skivan kan kanske också ses som en kritik av den amerikanska civilisationen, som i mångt och mycket är mer perverterad och degenererad än Rom under 200-talet efter Kristus. Då kan ironin och civilisationskritiken än en gång lysa igenom. Då blir skivan mer intressant, men bättre än medelbetyg kan det inte bli.

Peter Dahlgren

Publicerad: 1999-11-14 00:00 / Uppdaterad: 1999-11-14 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #278

3 kommentarer

Jag tycker om skivan…kanske inte så seriös musik, men vem har sagt att musik måste vara seriös alla gånger…

Mig Oregistrerad 2003-08-14 16:58
 

Är du dum i huvet??? Den där textraden om eating your ass är om Porrstjärnan Chasey Lain och hon är med på noterna. och kommenterar sakerpå skivan t o m. Det är enbart humor på den här plattan. Tyvärr är sverige ett så jävla kallt och Tråkigt land att det speglar av sig på det svenska folket. jag ger dock inte skivan mer än 6/10

Yummy down on This Oregistrerad 2003-10-30 13:32
 

Oj oj oj! Att du inte ser den självklara självironin! Jag älskar den här skivan, jag älskar Jimmy Pops underbara röst… Men jag förstår faktiskt ditt låga betyg. Alla kan inte vara idiotiska fanatiker som jag… :)

Medlem 2006-01-02 02:27
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig