dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Caroline af Ugglas: Mrs Boring
Mrs Boring (CD) Caroline af Ugglas
1999
V2
5/10

Inte så tråkig

Lyssna

Sök efter skivan

Jag har beundrat Caroline af Ugglas lite i smyg så där utan att egentligen veta varför. Jag kommer inte ihåg nån av låtarna från hennes förra album. Jag tycker inte att hon sjunger makalöst bra. Men, hon har nån form av attityd som tilltalat mig.

”Mrs Boring”, som andra albumet heter, är en ganska trevlig historia. Inte fantastiskt eller makalöst, men inte heller trist och tråkigt. En del har kallat skivan spretig, som om variation skulle vara något negativt. Jag tycker att det är en ganska väl sammanhållen samling låtar i den aviga kvinnliga alternativrockskolan. Ni vet, den där artister som Alanis Morissette, Tori Amos och PJ Harvey hör hemma. Caroline är deras svenska syster. Hon kanske inte riktigt har samma nerv som sina medsystrar. Hon kanske är lite poppigare.

Lite extra glad blir jag av videon som snurrar på ZTV och MTV just nu. Det är förmodligen något av det bästa i videoväg som släppts från en svensk artist på ganska länge. Lika rolig som Aphex Twins videor.

Att hon sen gjort en skamlös Abba-pastisch är en liten bonus i sammanhanget och hennes stora chans att få en bred radiohit i dessa A-teenstider.

Patrik Hamberg

Publicerad: 1999-11-09 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-25 13:42

Kategori: Recension | Recension: #273

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig