dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Rocket 99: Rocket 99
Rocket 99 (CD) Rocket 99
1999
Starboy
6/10

Rocket´s De-light

Lyssna

Sök efter skivan

Bakom gruppnamnet Rocket 99 döljer sig tre killar med förflutet i grupper som Singer och Nymphet Noodlers. Bandet bildades 1997 och den självbetitlade debuten innehåller relativt rak partyrock som inte är ljusår från det som The Hellacopters och Nomads spelar.

Plattan inleds med två starka låtar ”Against Myself” och förstasingeln ”Electricity”. Det svänger bra utan att bli rått och grötigt, mycket tack vare producenten Tomas Skogsberg som tidigare producerat bl.a. The Hellacopters, Backyard Babies och Entombed. Musiken Rocket 99 spelar låter som en slags ”light-version” av de tidigare nämnda banden. Det betyder inte att de är sämre på något sätt. Snarare tvärtom. Deras låtar har starka melodier som får sin prägel genom Andreas Byhlins speciella röst som jag fastnade för redan när jag hörde Singers ”24″.

I ”Slow City”, som är ett av skivans starkaste spår, får jag klara känningar av ur-grungebandet Mother Love Bone. Låtens tempoväxlingar och uppbyggnad påminner starkt om dem, men mest av allt är det Byhlins sång som låter som ett eko av Andrew Wood.

Det är en mycket lovande debut och det ska bli spännande att se dem live i sommar. Närmast spelar de på Hultsfredsfestivalen.

Patrik Ekelöf

Publicerad: 1999-06-16 00:00 / Uppdaterad: 1999-06-16 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #147

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig