dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Queensrÿche: q2k
q2k Queensrÿche
1999
Warner
5/10

Kunde vara mer

Lyssna

Sök efter skivan

Geoff Tate och resten av Queensrÿche har gjort världens mest helgjutna platta. Den heter dock inte ”Q2K” utan ”Operation Mindcrime” och är något så ovanligt som en hårdrocksmusikal med ett politiskt konspirationstema och inslag av opera. Skivan ansågs ha så kontroversiella texter att den totalförbjöds i USA när den släpptes.

Drygt tio år har gått sedan dess och Queensrÿche har aldrig nått upp till samma höjder igen. Det förhindrar dock inte att nya ”Q2K” bitvis är riktigt bra men känslan av att de kunde ha gjort någonting stort, tematiskt med skräcken inför millennieskiftet överskuggar lyssnandet.
Geoff Tate har fortfarande en röst som rymmer mycket dramatik och känsla och jag hoppas att den åter igen kommer att få chansen att komma till full användning framöver; fullt ut. Som det är nu så får man glädja sig åt att Queensrÿche åtminstone klarar av bedriften som många band som var med på den ”gamla goda tiden” faller på: de fortsätter att spela musik utan att bli patetiska.

”Operation Mindcrime” lär jag med största säkerhet återkomma till framöver.

Patrik Ekelöf

Publicerad: 1999-02-28 00:00 / Uppdaterad: 2007-12-14 11:38

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #90

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig