dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Imani Coppola: Chupacabra
Chupacabra (CD) Imani Coppola
1998
Massproduktion
5/10

Salig röra

Lyssna

Sök efter skivan

Om man tar en bas bestående av trummaskiner, samplingar och mer jordnära instrument, t.ex. fiol och akustiska gitarrer, och sedan piffar till det hela med en nypa Beck, ett stänk soul av typen Eric Gadd och avrundar med en rejäl dos hiphop och rapp av det gladare De La Soul- och A Tribe Called Quest-slaget, så börjar man närma sig en bra beskrivning av ”Chupacabra”.

Låter det komplicerat?

Det beror på att det inte är lätt att sätta en stämpel på den musikstuderande Imani Coppolas debut. Det är bara att konstatera att hon elegant blandar och ger från olika genrer. Resultatet blir ett hopkok som ger mersmak.

Patrik Ekelöf

Publicerad: 1999-01-05 00:00 / Uppdaterad: 2008-11-16 09:34

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #64

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig