dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Quantic & Alice Russell with the Combo Bárbaro: Look Around the Corner
Look Around the Corner (album, Spotify) Quantic & Alice Russell with the Combo Bárbaro
2012
Tru Thoughts
7/10

Vårsoul

Även om Will Holland och Alice Russell samarbetat på otaliga släpp är Look Around the Corner deras första gemensamma album. Föga förvånande handlar det om precis den originaltrogna blodfulla soul som de vant oss vid. Där varken komposition, arrangemang eller sound på något vis antyder att produktionsåret faktiskt är 2012.

Visst kan man se det som ett experiment i rum och tid men det är en lek där inte en ton eller taktslag sitter fel oavsett om det handlar om Hollands egna låtar eller Quanticfierade tolkningar av andras. Aldrig navelskådande utan hela tiden med kärleken till musiken som en ständigt närvarande puls.

Med en Alice Russell som nu åtminstone bitvis växer ut till den souldiva man alltid anat när hon emellanåt snuddar vid både Minnie Ripperton och Dusty Springfield i sitt uttryck. Inte med samma kraft rakt igenom men ständigt anpassningsbar och som skräddarsydd för soulpsykedelian i titellåten, i Motownsvängiga versionen av I’ll Keep My Light in My Window från Diana & Marvin-plattan och i det bluesiga gospelgunget i ännu en cover, Travelling Song.

Även om Look Around the Corner har soulbotten är mycket av rytmerna och instrumenteringen hämtad från betydligt sydligare breddgrader. Inspelad i Hollands hem i Colombia med hans Combo Bárbaro väver de elegant in struttig boogaloo, cumbia, elegant bossa, karibiska influenser och inte minst Alfredito Linares pianotoner till försiktigt dansant drinksipparsoul som gång efter annan kommer försätta ett antal vuxenkalas i lyckligt självsväng.

David Drazdil

Publicerad: 2012-04-30 00:00 / Uppdaterad: 2012-05-03 15:16

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6335

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig