dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

Mars 2012

mobilfoton-074

Så är alltså mars månad till ändå, Allsvenskan står för dörren, katterna börjar fälla av sig vinterpälsen och solen har börjat värma bitvis. dagensskiva.com gör, sin vana trogen, en sammanfattning av månaden som gått och detta var mars månads russin ur kakan.

New Build Do You Not Feel Loved? (låt)
De allra bästa dansgolvssekunderna är när allt bara sväller, i en buildup som aldrig verkar nå klimax, varvet går högre och högre… och till slut så smäller det, men inte i det fullständiga adrenalinrus man kunnat vänta sig, utan ut i en blandning av extas och melankoli. Hjärtat brister där, mitt i folkmassan. Det är ett av de mest paradoxala känslolägen; vansinnig lycka och djupaste sorg om vartannat. Omöjligt att sätta fingret på, men också ovärderligt. Do You Not Feel Loved? har det.
(Martina Nordman)

Beach House Myth (låt)
Victoria Legrand och Alex Scally är tillbaka. De släppte 2010 års bästa skiva Teen Dream. Med Myth flyter de vidare i samma porlande bäck genom det nyss uppväckta vårlandskapet. Albumet Bloom släpps den 15 Maj.
(Anton Wedding)

Malmö (musikstad)
Malmö fortsätter att leverera som landets främsta musikstad för tillfället. Efter Ursuts fina debut har Vånna inget följt upp Allvar med en ny EP, Bäddat för trubbel släppt sitt andra album och runt hörnet väntar Terrible Feelings debutplatta. Och då har jag säkert missat något, dessutom.
(Tomas Lundström)

Rocket Juice & The Moon Rocket Juice & The Moon (album)
Allt Damon Albarn rör vid blir guld. Kal var som vanligt sitt sura jag och snålade med betyget. Jag förlåter honom ändå.
(Patrik Hamberg)

Umeå (musikstad)
Det helt horribla beslutet i att sälja Scharinska villan i Umeå, som verkat som en nav för Umeås levande musikscen och i förlängningen hjälpt till att ta fram oräkneliga akter som slagit såväl nationellt som internationellt, har väckt björnen. Stadens samlade arrangörer och band har gått samman för att få beslutsfattarna att ändra beslutet och det hela har blivit en nationell angelägenhet. Projektledarna för kulturhuvudstaden Umeå 2014 har ingen angenäm uppgift framför sig. Kudos till alla som ställt sig bakom uppropet!
Annat Umeå-baserat är ju att Refused spelar The Slayer live igen! Man gillar ju!
(Jonas Appelqvist)

CunninLynguists på Nalen (konsert)
Trots att trion från Kentucky spelar i Sverige regelbundet och ofta har jag aldrig sett dem live, förrän nu. Detta skrivs ett par timmar innan de går på scen, men jag är säker på att det kommer bli asfett.
(Karin Lillbroända)

Ian O’Donovan Forever Untold (låt + remixer)
Precis så här ska Detroittechno låta 2012. Ian O’Donovan blandar upp den med progressiv house till ett monster som bara bygger och bygger och bygger. Arpeggiobubblet. Avgrundspianot. Klockspelssynthen. Kaskadhandklappet. Redan där är han hemma men så, när det egentligen inte kan bli bättre, glider stråkarna in halvvägs och skickar upp alla håren på armarna i givakt. Var det någon som sa Strings of Life?
Att Satoshi Fumi i sin euforiska remix sedan tänker ”om man skulle ta och speeda upp och elektrifiera det hela genom att slänga in ett housepiano och discobeat?” innan Estroe tar oss in i den mörka natten förstärker bara känslan.
(David Drazdil)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2012-03-31 00:00 / Uppdaterad: 2012-04-26 23:23

Kategori: Lördag, Månadssammanfattning, Redaktionen

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig