dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Vidunder: Asmodeus
Asmodeus (singel, 7”) Vidunder
2011
Crusher Records
7/10

Fria former

Unga Växjö-trion Vidunder – bandet bildades för mindre än ett år sedan – debuterar övertygande med sjutumssingeln Asmodeus. Den som har lyssnat på andra svenska akter som Graveyard, Witchcraft och Spiders kommer känna igen den musikaliska terrängen väl.

Det är sjuttiotalsrock ut i fingerspetsarna, här med drag åt lite folkrock och psykedelia.

Båda spåren – titelspåret sjungs på modersmålet, medan Witches Shuffle sjungs på engelska – är bra bitar, men det råder ingen tvekan om vilken som är den här singelns a-sida. Asmodeus är en mer genomarbetad låt med aningen friare former än b-sidan Witches Shuffle, även om jag verkligen gillar det raka gunget som Vidunder får till i den låten.

I veckan såg jag dessutom Vidunder spela live på hemmaplan i Växjö och det råder ingen tvekan om att bandet har fler ess i rockärmen än de här två låtarna. Det ska bli roligt att följa Vidunders väg framöver.

Tomas Lundström

Publicerad: 2012-01-07 13:22 / Uppdaterad: 2012-01-07 13:22

Kategori: Recension | Recension: #6223

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig