dagensskiva.com

48 timmar

Text

22 december: Albin Gromer

albingromer

Albin Gromer har just släppt sin tredje singel, För det är du sedan han för för nästan ett år sedan gjorde sitt första framträdande på P3 gulds scen. Med två ep-släpp och ett skivbolagskontrakt bakom sig är den unge malmöiten redo att släppa sitt debutalbum som beräknas komma i mitten av februari. Albin just nu ute med Timbuktu på delar av dennes konserthusturné. Med start den 24 februari kommer han besöka klubbar landet runt på sin första egna turné.

Vilket är årets album?
JAMES BLAKE är årets album! Annars brukar jag upptäcka fantastisk musik några år efter det släpps. Det är lite av en standard. Men ett av årets fetaste svenska släpp är Sagolandet av Timbuktu. Jag råkar vara med på denna skiva vilket känns fantastiskt för jag tycker detta är ett av Jasons starkaste skivsläpp. Mycket bra låtar! Och vad gäller utländska så gillar jag verkligen Drakes nya platta Take Care. Lyssnar mycket på den just nu.

Vad kommer du att minnas från musikåret 2011?
Personligen kommer jag att minnas inte minst P3 Guld, Peace & Love med Jason som var min första festivalspelning. Och massa annat också, har upplevt massor det här musikåret.

Vad ser du fram emot 2012?
Jag ser framförallt fram emot att släppa mitt första studioalbum. Med efterföljande turné osv. Fantastiskt! Och att jag ska se D’Angelo i Amsterdam. Det är enormt.

Marie Lindström

Publicerad: 2011-12-22 00:00 / Uppdaterad: 2011-12-17 10:55

Kategori: Julkalendern 2011

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig