dagensskiva.com

48 timmar

Text

19 december: Sarah Riedel

Sarah Riedel (foto: Per Kristiansen)

Sarah Riedel gör en så naturlig tolkning av Cornelis i Cornelis vs Riedel att närminnet misslyckades med att höra att det var hon som sjöng Rosenblad, rosenblad och En visa om ett roseblad.

I december släppte hon debutskivan med Common Creature, ett band hon har ihop med Joonas Kuusisto

Vilket är årets album?
Palaver med Lina Nyberg gillar jag mycket, men det släpps så oerhört mycket bra musik – alltså svårt att välja en specifik skiva som är bäst!

Vad kommer du minnas av musikåret 2011?
För egen del arbetet med Cornelis vs Riedel, Common Creatures debutskiva och ett konsertprojekt med stråkorkestern Musica Vitae där jag skrev all musik och alla arrangemang. Ett händelserikt år!

Vad ser du fram emot 2012?
I januari ska jag få äran att spela med jazzgiganterna John Surman och Palle Danielsson på Bodö Jazzfestival, det ska bli enormt kul! Dessutom ska jag sjunga med Norrbotten Big Band och släppa en ny skiva under våren. Vi ska också turnéra med Cornelis vs Riedel, alltså en massa roliga musikaliska utmaningar!

Kal Ström

Publicerad: 2011-12-19 00:00 / Uppdaterad: 2011-12-14 13:52

Kategori: Julkalendern 2011

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig