dagensskiva.com

48 timmar

Text

Konsert: Kvelertak gjorde fansen nöjda

kvelertak

Kvelertak.

Norska Kvelertak avslutade sin turné på KB i Malmö i går och medan man haft både Trap Them och Doomriders med sig på andra delar av turnén, var det Toxic Holocaust, The Secret och Wolves Like Us som spelade före norrmännen i går.

Efter att ha missat Wolves like us av rent logistiska skäl (enligt kollega Appelqvist som såg bandet på By:Larm missade vi absolut ingenting) blev italienska The Secret första band ut för kvällen. Den tidiga timmen – The Secret klev på redan klockan 20 – gjorde KB tämligen glest befolkat. Många nickade ändå gillande till The Secrets stundtals malande, stundtals exploderande hybrid av hardcore, metal och dissonans, men något röj var det inte tal om alls. The Secret brottades med en konstig ljudbild, men gav järnet ändå och förtjänade mer respons än man fick.

Thrash metal-trion Toxic Holocaust från Portland tog vid efter The Secret och det skulle visa sig bli kvällens personliga höjdpunkt. Bandets sluskiga thrash metal andas 80-tal såväl till uttryck som visuell stil och det välkomnades av thrash metal-vännerna på KB i går.

th1

Joel Grind i Toxic Holocaust.

Efter en aningen lång startsträcka lyfte konserten verkligen, när Nuke the Cross inledde en explosiv avslutning som toppades med den svängiga Bitch från senaste plattan. Konserten var måhända aningen kort, men blev därmed även väldigt kärnfull och det sparades inte på energin ett dugg. En välriktad thrash metal-lavett som tog precis där den skulle.

När det var dags för kvällens huvudakt Kvelertak hade även publiken hittat dit och bandet fick bra mycket bättre respons än man fick som öppningsakt åt Converge och Kylesa på Debaser för ett och ett halvt år sedan. Bandet har spelat flitigt sedan dess och är ett väloljat maskineri på scen och det märktes. Frontmannen Erlend Hjelvik fick med sig publiken från början och öset blev tack vare det bara bättre och bättre ju längre det gick.

Personligen är jag inget större Kvelertak-fan överhuvudtaget, men är inte sämre än att jag kan se en bra spelning med mycket röj och respons och jag inbillar mig att Kvelertakfansen gick hem väldigt nöjda i går.

Tomas Lundström

Publicerad: 2011-12-14 13:00 / Uppdaterad: 2011-12-14 13:01

Kategori: Konsert

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig