dagensskiva.com

48 timmar

Text

Månadssammanfattning: oktober

host

Klockan är nu tillbakavriden och vi har får väl anses ha nått den mörka halvan av året. Här är några ljuspunkter från oktober månad för oss i redaktionen.

Maskinen Krossa alla fönster (singel)
Det bästa med maskinen är att de vänder på allt boastande från ett årtionden av hiphop och gör precis likadant men från ett annat perspektiv. Kanske precis lika tramsigt, men perspektivskiftet gör hela skillnaden. Sen är de alltid lika smittande.
(Kal Ström)

Kurt Vile So Outta Reach EP
Precis när hösten övergick från årets vackraste veckor till kyla, mörker och stress släpptes Kurt Viles So Outta Reach EP med låtar överblivna från Smoke Ring for My Halo och det kändes som vår igen, trots tunga och mörka toner. Till och med versionen av Springsteens Downbound Train, med en Vile som sjunger så mycket bättre, hämtar hit solen igen.
(Maria Gustafsson)

Justice (band).
Et Justice pour tous.
(Martina Nordman)

Brookes Brothers Tear You Down (känsloresa i hundraåttio)
Tre år gammal, men försiktigt upputsad för 2011 och Brookes Brothers debutfullängdare. Gladys Knights inklippta röst har digitalknypplats ännu djupare in mellan ettorna och nollorna och gör att Tear You Down lyfter ännu några snäpp. Nittiotalsminnande housepiano, blåsmattrande drum’n'bassrytmer och färgkaskader av sorgset leende stråkar. En omistlig hörlursvän i oktober.
(Ola Andersson)

Wise Blood These Wings (album)
Ett lapptäcke av ljud från Pittsburgh, ihopflikade med kärlek och galenskap, som värmt i oktober.
(Marie Lindström)

Vånna inget Allvar (album)
Månadens i särklass mest frekvent spelade skiva är värd varenda varv på vinyltallriken och fler lär det bli.
(Tomas Lundström)

Massive Attack vs Burial Paradise Circus (låt)
Massive Attacks Paradise Circus är fortfarande en fantastisk låt. Nu har allas vår favoritbegravningsentreprenör satt tänderna i den och genom att begrava den under ett ton av skräp och knaster förvandlar han den till en sakral och trasigt vacker begravningshymn i Twin Peaks-stämning. Höststormarna har fått sin musik.
(David Drazdil)

The Melvins (band, live)
Frontmannen Buzz Osborne och hans manskap lyckades skapa stormbyar i en annars redan blåsig stad, Malmö, förra måndagen. På ett ruskigt imponerande sätt. Kalla det vad du vill – sludge, doom, whatever – bra som fan är det. Och oerhört stilbildande.
(Jonas Appelqvist)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2011-10-31 00:00 / Uppdaterad: 2011-10-31 20:27

Kategori: Månadssammanfattning, Redaktionen, Special

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig