dagensskiva.com

48 timmar

Text

Putte i Parken 2011: Looptroop Rockers

Senast jag såg Looptroop Rockers var det på den glest befolkade festivalen Det stora kalaset. När de då klev ut på scenen utan Embee blev det först nästan chockade av de tunna leden framför scenen. Det märktes att det var ovant och lite, lite, obekvämt. Men istället för att deppa tog de tjuren vid hornen och ordnade en riktig arbetsseger.

På Putte i Parken möts de av en hyggligt stor skara. Embee är med och Serengeti backar upp med körsång. Förutsättningarna borde med andra ord vara bättre, men frågan är om inte motståndet i Karlstad ändå var en bättre sporre. Eller så är det den stora scenen som inte riktigt passar dem. Kanske är klubbspelningar med LTR ändå att föredra?

Hur som helst levererar de så klart. Looptroop en ljummen dag är ändå bättre än det mesta. Att de fyrar av Do redan som andra låt och ganska snart följer upp med On Repeat (som möts av ett massivt jubel) gör att jag känner mig mer än nöjd.

Jag vet att det egentligen är förbjudet, men jag vill ändå påpeka att Looptroops ljus och ljud alltid är grymt. Mikrofonerna ligger alltid på rätt nivå i förhållande till musiken (möjligen hade jag önskat lite mer Serengeti i mixen). Det där borde vara självklarheter, men särskilt på festival vet både du och jag att det inte är det.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2011-07-09 12:23 / Uppdaterad: 2011-07-13 00:53

Kategori: Foto, Konsert, Putte i Parken 2011

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig