dagensskiva.com

48 timmar

Text

Putte i Parken 2011: Pouppée Fabrikk

Senast jag såg Pouppée Fabrikk, på Arvikafestivalen för några år sedan, blev jag gruvligt besviken. Det var en ganska pajig tillställning och det märktes nog att Henrik Björkk vid det här laget var ganska less på EBM. Om jag inte minns historien helt fel var det ganska snart efter det han lämnade bandet. Den som följt Björkks karriär som Nordvargr blev nog milt sagt förvånad när det annonserades att han skulle återvända till bandet och att en ny skiva skulle spelas in.

Det Pouppée Fabrikk som möter mig på Putte i Parken känns betydligt mer taggade, trots att de inte lyckats locka särskilt många. Precis som Syster Sol tidigare är de väldigt ensamma i sin genre på årets festival. Så i leden framför scenen syns mest kompisar till bandet från förr (Karlskoga är deras hemmaplan). De har också utvecklats till en kvintett där Stefan Nilsson från Spetsnaz är senaste tillskottet.

Leif Holms ljudlåda är ett imponerande bygge, Henrik Björkk och Stefan Nilsson jobbar bra tillsammans och Pouppée Fabrikk känns oväntat fräscha. Jag hade bara tänkt stanna två-tre låtar för gamla tiders skull, men fastnar och blir kvar konserten ut. Det måste väl ändå ses som ett gott betyg? Men att få se dem på en klubb med deras egen publik skulle nog smälla snäppet högre.

För mig personligen blev det en utmärkt start på resan tillbaka till 90-talet som når sin kulmen under Hultsfredsfestivalen nästa vecka.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2011-07-09 13:25 / Uppdaterad: 2011-07-13 00:39

Kategori: Foto, Konsert, Putte i Parken 2011

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig