dagensskiva.com

48 timmar

Text

Onsdagen som försvann

Så var cirkusen igång igen. Det är (återigen) bara att konstatera; isländsk vulkan 1 – flygresenärer 0. Samtidigt som Ian McCulloch kliver upp på scen i Poble Espanyol, så satt undertecknad fast på Madrids flygplats. Hoppet om att hinna se åtminstone en halv spelning och sedan lite Caribou blev allt mindre för att till slut försvinna helt. Festivalens första dag blev alltså lika med noll.

Idag torsdag har jag dock ha kommit fram, och hoppas att de flesta artisterna också gjort det. Någon vi kan bekräfta redan finns på plats är Flaming LipsWayne Coyne, som ägnat de senaste dagarna åt ett hysteriskt twittrande från Barcelona, av varierande skandalgrad. Tack vare Coyne kan jag också pusta ut, eftersom bildbevis finns för Nick Caves ankomst. Vad är väl ett askmoln för Nicke Grotta? Tur var väl det, för om han eller nihilisterna i Salem skulle falla bort, så gör också stora delar av torsdagens hela varande det.

Det ska för övrigt också bli intressant att se hur John Lydons P.I.L. står upp mot tidens tand. Hur han själv gör det rent estetiskt vet vi redan (och det är ungefär lika gulligt som Shane McGowans tandrad. Samma sak gäller för Suicide. Men, idag ligger prioriteten hos Grinderman och Salem.

Jag har gjort en liten Spotifylista med saker av intresse under torsdag kväll här.

Martina Nordman

Publicerad: 2011-05-26 18:26 / Uppdaterad: 2011-05-26 18:26

Kategori: Festivaler 2011, Primavera Sound 2011

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig