dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

Vi gillar april

skor

Förutom sopade gator och t-shirt-väder har redaktionen njutit av massa bra musik i årets vårigaste månad. Här presenteras det vi gillade allra mest!

Amanda Diva Madame Monochrome (ep)
Divas första släpp sedan magnifika Spandex, Rhymes & Soul släpptes den 27e april, och innehåller otroliga (varning för underdrift) Manchild. Madame Monochrome är en tio låtar lång ep som man får ladda ned från hennes hemsida för valfritt pris. Support good artists, och Diva är så jävla grym att jag ba dör. (Karin Lillbroända)

The Elected Go For the Throat (låt)
Det var bara något år sedan Blake Sennett lämnade musiken utan planer på att återvända. The Elected och Rilo Kiley was no more. Han ångrade sig. Den 17 maj står Bury Me in Rings i skivhyllan. Det är väldigt snart. (Maria Gustafsson)

Roadburn (festival)
Den holländska metalfestivalen svarade upp till alla hyllningar med råge och kommer att bli ett stående inslag i festivalkalendern hädanefter! (Tomas Lundström)

Fleet Foxes Helplessness Blues (album)
Vårens finaste stämsång.
(Marie Lindström)

The Zombie Kids (crew)
Aprils bästa är Zombie Kids-gänget och deras många förgreningar i design, klubbar, dj:ande och egna skivsläpp. Deras Zombie Club-kvällar är i det närmaste en institution för den som söker brutala electrobeats och total hedonism i Madrids nattliv. Senaste gästen var Diplo, och hur det hela urartade gjorde intryck till och med på Mad Decent-bossen. Episkt.
(Martina Nordman)

Ohayo (band)
Jag är väldigt svag för Johan Berthling (Tape). Jag är väldigt svag för Andreas Söderström (Ass). Jag är väldigt svag för skivor från skivbolaget Häpna. Det + Per Eklund (skrivit för Lykke Li med flera och spelat med El Perro del Mar). Klart jag är svag för deras band Ohayo. Debutskivan The State We are In släpps i början av maj. Vowel After Pause finns att lyssna på hos Häpna. (Kal Ström)

Hultsfredsfestivalen (festival)
Jag bemötte nyheten om Hultsfredsfestivalens återuppståndelse som god, till skillnad från många kollegor. När de, under april, bokade Trans Am var saken klar. I år åker jag, än en gång, till Hulingen. Att de dessutom haft den goda smaken att boka bl.a. Red Sparowes, Les Savy Fav, Syket, Blackbird Blackbird och Anna Calvi gör att de seglat upp som en av sommarens favoritfestivaler. (Jonas Appelqvist)

Aloe Blacc (konsert)
Förvandlade med sin intima retrosoul tillsammans med lika superba kompbandet The Grand Scheme Strand till en svettig soulkällare anno 1974. Ren lycka. (David Drazdil)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2011-04-30 00:00 / Uppdaterad: 2011-04-30 11:26

Kategori: Lördag, Månadssammanfattning

3 kommentarer

Underbart… =)

40 plus Oregistrerad 2011-04-30 00:21
 

arrat foto….

The Mrza Oregistrerad 2011-05-02 23:45
 

Här finns det droger alltså…. hmm.

Basse Oregistrerad 2011-05-04 15:02
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig