dagensskiva.com

48 timmar

Text

P3 Guld 2011

Kitty Jutbring

När Grammisgalan är något som sker i det dolda är P3 Guld desto mer utåtagerande. Direktsändning i radio och tv-sändning någon timme senare. Det märks lite på plats. Det är mycket kameror och hjälpredor som lotsar de medverkande hit och dit när P3 Guld håller sitt årliga evenemang, i år i Lisebergshallen. Det är enligt uppgift väldigt utsålt och det är stor skillnad mot förra årets stela evenemang som hölls i ett knappt halvfullt Scandinavium. Men det är också väldigt rörigt i Lisebergshallen. Tanken med stående publik och två scener är god, MTV Music Awards-stämningen är inte långt borta med de dansande statisterna på balkongen ovan scenen. Live-mässigt är stämningen högre i år men visuellt är det åt skogen. Det är mörkt och rörigt. Dessutom är Kitty Jutbring kanske är mer av en radiopratare än galavärd. Hon står med ett manuskort framför ansiktet vid varje anförande och kan ändå inte ta sig igenom texten.

Lykke LiFamiljen tillsammans med Tove Styrke, Those Dancing Days och Robyn står för de starkaste framträdena. Lykke Li för det snyggaste. Orup presentation av de nominerade i årets låt faller ganska platt trots hans vida fina byxor.

Bästa överraskningen är priset till This Is Head för årets pop. I övrigt är det mest Robyn men ingenting till Håkan Hellström. Alltid nåt för bredden i P3:s musikutbud.

Håkan Hellström
Håkan Hellström inleder galan med River en vacker dröm
Those Dancing Days
Those Dancing Days
I Blame CocoEliot Sumner a.k.a. I Blame Coco delar ut pris till årets nykomling.

Vinnarna:
Årets låt: Robyn Dancing on My Own
Årets grupp: Johnossi
Årets artist: Robyn
Årets nykomling: Tove Styrke
Guldmicken: Robyn
Årets dans: Skudge
Årets rock/metal: Kohma
Årets hiphop/soul: Carlito
Årets pop: This is Head

Maria Gustafsson

Publicerad: 2011-01-23 17:31 / Uppdaterad: 2011-01-23 17:31

Kategori: Allmänt, Konsert

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig