dagensskiva.com

48 timmar

Julkalendern

19 december: Traktor

Eskilstunas Traktor släppte i år tredje fullängdaren Early Adopter, en giv som är sprängfylld av sylvass indierock av högsta klass. Första singeln ut från skivan, Where Water Goes, avhandlades av undertecknad här på dagensskiva.com och det kan ni läsa här.

Gitarristen Georgios Kalafatidis svarar på julkalenderfrågorna:

Vilket är årets bästa album?
Hmm, sjukt svår fråga. Det har ju just i år kommit ut jävligt mcket bra album. Jag har lyssnat grymt mycket på We Live in Trenches Modern Hex, men den släpptes ju första gången på vinyl förra året. Så för att säga något som är släppt i år så är det The Arcade Fires The Suburbs som är årets bästa album.

Vad kommer du minnas från musikåret 2010?
Alla grymma konserter som varit i Stockholm. Just i år har det varit extremt bra program. Samt att det känns som att alla band som blommar upp just nu är inget annat än skitbra. Har nog inte upptäckt så här mycket nya bra band som jag gjort i år. Sen får man bara inte glömma bort mini-turnén vi gjorde med Alarma Man, vilket gäng!!!

Vad ser du fram emot 2011?
The Skull Defekts w/ Daniel Higgs album som släpps i mars och att vi äntligen ska få ut och spela massor med Traktor till våren igen. Det känns som evigheter sen sist. Vi skulle åkt på Europaturné i oktober men det blev inställt pga den försenade releasen av Early Adopter.

Where Water Goes – Official video from TRAKTOR on Vimeo.

Publicerad: 2010-12-19 00:00 / Uppdaterad: 2010-12-18 19:48

Kategori: Julkalendern 2010

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig