dagensskiva.com

48 timmar

Julkalendern

7 december: This Is Head

This Is Head får Malmö att låta som Sveriges eget Brooklyn säger skivbolaget. Bandet släppte 0001 i våras och många var lyriska. Jonas Appelqvist gav den en 9:a i betyg och sa bland annat så här:

Arvet från Silverbullit har antagligen aldrig förvaltats på ett bättre sätt än på 0008 och i 0003 väntar man i princip ad infinitum på att låten ska hitta den output som byggs upp för att i sista skälvande minuterna bli ett inferno av taggig och smutsig rock.

Björn svarar på frågorna:

Vilket är årets album?
Ariel Pink’s Haunted GrafittiBefore Today.
Många skivor, även om man gillar dem, skummar man igenom en eller några gånger. Den här skivan satte sig och har spelats massa gånger hemma hos mig. Ett lyckat kollage av viktig och bra musik, dessutom ingjutet i väldigt fina och bra låtar.

Vad kommer du att minnas från musikåret 2010?
Vårt år med This Is Head. Vi har fått möjligheten att göra och vara med om mycket saker som vi inte tänkt eller planerat att vi skulle göra innan. Att inte sätta de sakerna främst vore otacksamt mot oss själva och den tid och energi man lägger ner i sin egen musik och vision.

Vad ser du fram emot 2011?
2011 blir en fortsättning på 2010. Mycket upplevelser genom This Is Head. Vi har en Europarelease och turné med mera att se fram emot. Samtidigt som vi får göra vår grej och uppleva den fullt ut får vi också möjligheten att se och höra andra fantastiska band och akter. Vi är ju alla relativt flitiga livekonsertsbesökare och kommer säkert se riktigt bra grejer. Förhoppningsvis både genom Malmöbokningar och på annat håll när vi är ute och åker själva.

This Is Head – 0002 / Live at Studio Möllan from Jonatan Olin on Vimeo.

Marie Lindström

Publicerad: 2010-12-07 00:00 / Uppdaterad: 2010-12-05 13:36

Kategori: Julkalendern 2010

3 kommentarer

snarare sveriges eget lilla göteborg. dock inget ont om ovanstående skägg.

Medlem 2010-12-07 11:48
 

daphonie: Sveriges eget lilla Göteborg? Finns det inte redan ett Göteborg? I övrigt har Malmö ett långt mycket mer välmående, och bredare utbud av band och artister än de flesta städer i Sverige. Utan att nämna orter alls. I Sverige eller världen.

Mer This Is Head: http://klubbland.se/2010/10/22/09-this-is-head/

Medlem 2010-12-07 13:13
 

Alldeles nyss nominerade till Årets Pop på P3 Guld i januari dessutom. Jag håller tummarna.

Medlem 2010-12-07 13:24
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig