dagensskiva.com

48 timmar

Julkalendern

2 december: Bäddat för Trubbel

Bäddat för Trubbel är Malmöbandet som gjöt nytt liv i Malmörocken. Albumet Det här är inte New York togs emot på hemmaplan med öppna armar och frågan är när även resten av vårt avlånga land ska inse samma sak. Så här beskrev Jonas Appelqvist bandet i septembers månadssammanfattning:

[...] det råder ingen tvekan om att denna kvartett härstammar från parkernas stad. I rakt nedstigande led till Problem och tidiga Wilmer X är de ute på en ursinnig resa där de öser ur sig hat och ångest på ett befriande sätt som gör att man bara måste älska detta band.

Bandet består av Esse på gitarr, Ola på bas, Hjelle på sång och gitarr samt Piffe på trummor och saxofon.

Vilket är årets album?
Hjelle: Joel Alme Waiting for the bells (med reservation att jag alltid hittar musiken jag gillar cirka två år efter den släppts. Om jag skulle skriva skivan jag lyssnat mest på i år är det Punkin Pies Broke Truck, Good Luck. Det är poppunk så det blir inte fräckare för det.)
Esse: Hårda Tider Gatan Kallar.
Ola: Skulle vilja säga Masshysteri Vår del av stan, men den kom visst förra året. Får bli Roky Ericksson True love cast out all evil i stället.

Vad kommer ni minnas från musikåret 2010?
H: Hårda Tiders releasefest på Far i Hatten, Hanna Hirsch på Truckstop Alaska och Hospitalets boogielåt Åldern.
E: Roligast 2010 är släppet av vår skiva och att se Ras.
Ola: Alla strålande svenska band man fått se i år: Ras, Hanna Hirsch, Torpedo Göteborg, Gatans Lag. Herätys och Masshysteri står ut extra. Att jag upptäckt mästerpunkarna i Hickey och Fuckboyz. Cock Sparrer i Köpenhamn. Samt självklart M.O.T.O:s Berlinspelning, absolut mest lycka.

Vad ser ni fram emot 2011?
H: Tåg till spelningar och att vintern tar slut.
E: Att få spela med Ras och förhoppningsvis få åka tåg till våra eventuella spelningar.
O: Nästa år ser jag fram emot att slippa löneslaveri samt läsa kopiösa mängder serietidningar. Lite utlandsspelningar med Bäddat hade ju suttit som en keps också, samt nya t-shirts och skivor. Om någon tar kål på tidningarna Vice och Nöjesguiden hade världen blivit en lite bättre plats. Förhoppningsvis släpper Cripple Bastards en ny skiva som INTE är inspelad i Göteborg.

Tomas Lundström

Publicerad: 2010-12-02 00:00 / Uppdaterad: 2010-12-01 18:06

Kategori: Julkalendern 2010

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig