dagensskiva.com

48 timmar

Text

Veckan som gick: v14

Bob Dylan ställer in sin turné i Asien efter att han blivit portad från Kina. De kinesiska myndigheterna fick kalla fötter av Dylan förflutna som samhällskritisk folksångare och då ställde Dylan i protest in hela turnén.

Skivbolaget Service strömmar hela sin katalog på bolagets webbplats, helt fritt. Från de första Studio-singlarna till rara låtar med Jens Lekman, Franke och The Embassy.

Nicke Andersson och hans lärljunger i nya band Imperial State Electric släpper första singeln That’s Where It’s At/Oh Babe nu i april. De spelar på festivalcirkusen och är klara för Azkena Rock Festival (Spanien), Peace & Love och Øya.

På annandagen sände P4 dokumentären Tyst för fan som, precis som titeln antyder, handlade om Ebba Grön. Det två timmar långa programmet försökte svara på frågorna: ”Hur lät de där och då, och varför spelar de en så viktig roll än i dag?”.

Refused släpper sitt album The Shape of Punk to Come igen, nu i ”Deluxe”. Det kommer att bli en box med tre skivor, originalskivan plus ”a never-before-released mind-blowing live album and the classic yet bittersweet documentary Refused Are Fucking Dead on DVD”. Hela grejen släpps 9 juni.

Sex Pistols skapare, Malcolm MacLaren, gick ur tiden. MacLaren blev 64 år gammal och avled i cancer i New York i torsdag. Jan Gradvall mindes MacLaren på Expressens kultursida och Nils Hansson tyckte hans liv var ett konstverk i sig.

John Frusciante har blivit utnämnd till den bästa gitarristen från sin generation, eller rättare sagt den bästa gitarristen de senaste 30 åren som reglerna för tävlingen The Axe Factor, som BBC 6music höll, egentligen sa. Slash blev tvåa och Muse Matthew Bellamy blev trea.

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2010-04-12 10:31 / Uppdaterad: 2010-04-12 15:11

Kategori: Veckan som gick

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig