dagensskiva.com

48 timmar

Text

Veckan som gick: v13

(Lite sent publicerar vi veckosammanfattningen den här veckan. Vi skyller på Jesus.)

Erykah Badus nya video Window Seat väckte upprörda känslor i hennes hemstad Dallas. Samma stad där hon filmade videon guerillastyle. Upprördheten gäller nakenhet och assilimering av skjutning på samma plats JFK sköts för 47 år sedan. Hon blev åtalad för förargelseväckande beteende och får nu överklaga eller betala böter på upp till $500.

Under en konsert i Charlotte, North Carolina bestämde sig Ben Folds för att slå på Chatroulette och improvisera. Resultatet blev komediguld.

The Ark annonserade att deras kommande album ges ut som en 100-sidig tidning med bifogad cd. En idé som bland andra Tokio Hotel använt sig av tidigare. Albumet kommer att säljas via bland andra Pressbyrån, som lovar att skriva extra flitigt om det i sin fina tidskriftsblogg SID. I första intervjun berättar tidningens chefredaktör om arbetet. Bland skribenterna märks bland andra Andres Lokko och Jan Gradvall.

I avdelningen nya marknadsföringssätt finner vi även Petter som i samband med sin nya skiva En räddare i nöden lanserar han en kondom med samma namn. Kondomen görs i samarbete med RSFU och kommer att delas ut gratis på Petters spelningar och på festivalerna i sommar.

David Byrne och Fatboy Slim har skrivit en Disco-Opera om den skoälskande diktatorfrun Imelda Marcos. Inspriationen har hämtats från 70-talets disco och operan innehåller 22 gästsångare bland andra Tori Amos, Martha Wainwright, St Vincent och Cyndi Lauper.

Indrag träffade First Aid Kit för en pratstund innan deras konsert i Lund. De berättar bland annat att USA är stort.

The Libertines som splittrades 2004 kommer spela ihop igen på Leeds och Reading i England i sommar tillsammans med andra reanimerade lik som Guns N’ Roses.

Kulturbloggen berättar att Chemical Brothers nya skiva som kommer ut i juni kommer heta Further.

P4 ägnade delar av påsken åt musikdokumentärer. Under långfredagen handlade det om när det 1976 relativt okända australiensiska bandet AC/DC agerade pausunderhållning när svenska dansbandet Jigs spelade på Cortina i Vinberg strax utanför Falkenberg.

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2010-04-06 10:29 / Uppdaterad: 2010-04-06 10:44

Kategori: Veckan som gick

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig