dagensskiva.com

48 timmar

Text

Veckan som gick: v11

Michael Jackson, eller rättare sagt hans dödsbo, har skrivit på ett nytt skivkontrakt med Sony för 250 miljoner dollar, ett rekord för en inte längre levande artist. Kontraktet är för 10 album över sju år.

Ceremonin där ABBA togs med i Rock N Roll Hall of Fame tillsammans med The Stooges och Jimmy Cliff var på måndagskvällen 16/3. Faith Hill sjöng The Winner Takes it All med Benny Andersson vid pianot. PSL redogör för tacktalet.

Converge kommer till Göteborg (Brew House), Malmö (Debaser) och Sthlm (Debaser Slussen) i juli. Med sig har de Gaza, Kylesa och Kvelertak.

Soundofmusic har pratat med Robert Lippok från To Rococo Rot om improvisationer och instant composing.

Hultsfredsfestivalen svarade snabbt och direkt på Peace & Love:s bokning av Jay-Z med att ta relativt nybakade duon Nas och Damian Marley till smålandsskogarna i sommar. En minst lika mäktig bokning. Duon Nas och Damian Marley har arbetat på en gemensam skiva med titeln Distant Relatives en längre tid och om allt klaffar landar den i mitten av maj.

Sweden Rock Festival ålades med böter på 200 000 kronor av Miljödomstolen. Brottet var att ha utsatt publiken för ljudvolymer över den tillåtna gränsen på 100 decibel vid fyra tillfällen under förra årets festival.

Robyn pratade med Pitchfork och berättade att hon har mycket på gång under 2010, bland annat två plattor. Hon har presenterat ett första smakprov från en låt och påminner alla om att fembots have feelings too.

Po Tidholm sågar Dave Matthews Bands spelning på Fryshuset i Sthlm med ord som: ”Det är baktungt, överarbetat och händelse löst på en och samma gång” och citat som ”alla musiker får uttrycka sig fritt” med tillhörande dråpet ”I hans eget fall resulterar detta i att han, oavsett låtarnas stämningsläge, ägnar sig åt något slags oavbruten onani”. I avslutningen sågar han alla som var där. Uppfriskande.

SXSW, eller South by Southwest som den gigantiska multifestivalen egentligen heter, fokuserade på musik mellan onsdag och söndag. Per Sinding-Larsen och hans PSL-crew har rapporterat hyggligt flitigt i sin blogg under veckan.

Alex Chilton från Big Star avled i en hjärtinfarkt. Big Star skulle ha spelat på festivalen SXSW i Austin i helgen. Alex Chilton blev 59 år.

Det sista avsnittet av svårt misshandlade SVT-serien Hitlåtens historia sändes på en undanskymd plats för första gången sent i lördags kväll. Ämnet var 50 Cent och hans genombrottslåt In Da Club. Tyvärr saknades en minst sagt viktig pusselbit i historien när Dr Dre lyste med sin frånvaro. Det ryktas att tablåmakarna på SVT vill be om ursäkt för sitt slarvande med god journalistik. En reprisomgång kan vara att vänta inom kort. Tills dess går det bra att se avsnittet i SVT Play (eller åtminstone under de närmaste 30 dagarna).

Kal Ström

Publicerad: 2010-03-22 08:00 / Uppdaterad: 2010-03-22 09:06

Kategori: Veckan som gick

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig