dagensskiva.com

48 timmar

Julkalendern

14 december: Midlake

Det var hela tre år sedan Midlake gav ut fenomenala The Trials of Van Occupanther och stod på Emmabodafestivalens scen. I februari nästa år kommer uppföljaren The Courage of Others. En vecka efter albumsläppet spelar de på Debasers i Stockholm.

Mckenzie Smith i Midlake säger så här om året då de spelat in den efterlängtade uppföljaren:

  1. Vilket är årets album?
    Jag kanske är partisk eftersom jag spelade på skivan men jag tycker att St. Vincents Actor är bästa albumet från i år. Hon är en äkta artist och hon är så mäkta kreativ. Hon är skön att umgås och jobba med och det är också inspirerande att vara runt någon som jobbar så annorlunda. Hon har gjort ett väldigt speciellt och vackert album.
  2. Vad kommer du minnas från musikåret 2009?
    Det jag kommer minnas mest är att vi äntligen gjorde klart Midlakes nästa album. Det tog oss väldigt lång tid att hitta rätt riktning men till slut lyckades vi.
  3. Vad ser du fram emot 2010?
    Jag ser väldigt mycket fram emot att John Grant, som är både min vän och labelkollega, kommer släppa sitt album. Han är en fantastisk låtskrivare och har en vacker, tidlös sångröst. Hans album Queen of Denmark kommer ut i mars eller april och alla vi i Midlake har både varit med och spelat och producerat. Det var väldigt kul att John kom och bodde oss hos och spelade in sitt album i vår studio.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2009-12-14 00:00 / Uppdaterad: 2009-12-11 17:09

Kategori: Julkalendern 2009

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig