dagensskiva.com

48 timmar

Text

30 x 20 x RZA: #9 Wu Tang Clan

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan RZA från Wu-Tang Clan började sin producent- och rapkarriär. Det är dags att lyfta fram hiphopens stora producenter på dagensskiva.com. Detta har jag gjort i samband med att hiphopen fyller 30 år på skiva tillsammans med mina kära kollegor Ola och Karins egna listor fokuserade på DJ Premier och Swizz Beats 30 bästa produktioner. Den samlade listan kan du lyssna på ifrån Spotify HÄR.

#9 Wu Tang Clan – Protect Ya Neck (The Jump Off) (The W, 2000)

Första singeln från The W med hela klanen exklusive ODB men istället med Cappadonna, som tog allt mer plats i Wu-Tang vid den här tiden. Protect Ya Neck (The Jump Off) är en låt som som både är mainstream och underground på sitt sätt. Det utstickande larmljudet kan kännas enerverade till en början men efter några lyssningar blir det de som lyfter låten och gör den smutsig tillsammans med de härligt funkiga trummorna.

RZA har på denna låten verkligen rotat bland gamla goa 60- och 70-talsskivor för att skapa en låt som innehåller tre beat-delar. The Ws bästa spår från Wu-Tangs svagaste skiva.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-12-12 14:48 / Uppdaterad: 2009-12-12 14:50

Kategori: Allmänt

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig