dagensskiva.com

48 timmar

Julkalendern

12 december: David Hagberg

David Hagberg är en kär vän till mig. Vi har tillbringat många timmar i barer, framför skivspelare och scener tillsammans. Han är den människa som jag delar musiksmak med mest tror jag. Han är öppen för det mesta även om han ibland på tjurskallens vis bestämmer sig för att inte gilla något. Då går det inte att övertala honom. Oftast är det nog skevt trumspel som är problemet.

Från början sålde han skivor till mig från sitt hem i Göteborg. Han drev en liten distro vid sidan av sitt skivbolag Deleted Art. Det var där han knåpade ihop vinyldealar med band som No Age, Indian Jewelry och Xbxrx.

Nu har han lämnat dillknipsande, flygplanslastande och västkusten bakom sig. Malmö är hans hem sen några år, och numer driver han skivbutiken Rundgång tillsammans med Dennis Lood och Martina Röed, har startat underetiketten Psychic Malmö och har nyligen blivit med en sprillans ny klubb (som faktiskt mest sätter upp brölig musik).

- Mikael Nordlander (kund på Rundgång, pressansvarig på Deleted Art, bokar band på klubbarna High Five och Deleted Art på Inkonst i Malmö).

  1. Vilket är årets album?
    – Animal Collective Merriweather Post Pavillion.
  2. Vad kommer du minnas från musikåret 2009?
    – Att staden Malmö har ett fantastisk musikliv som gett många grymma liveupplevelser.
  3. Vad ser du fram emot 2010?
    – Jag ser fram emot att jobba vidare med mina skivbolag Deleted Art och Psychic Malmö. Många bra skivreleaser att se fram emot 2010 som till exempel utgåvan av 3xLP-boxen med The Bronx. Dessutom släpp med Pterodactyl, Bear Quartet, Ved och John Essing (Bob Hund). Och kommande Cut City-LP:n. 2010 kommer att bli grymt!

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-12-12 00:00 / Uppdaterad: 2009-12-09 14:57

Kategori: Julkalendern 2009

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig