dagensskiva.com

48 timmar

Text

30 x 20 x RZA: #10 Wu Tang Clan

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan RZA från Wu-Tang Clan började sin producent- och rapkarriär. Det är dags att lyfta fram hiphopens stora producenter på dagensskiva.com. Detta har jag gjort i samband med att hiphopen fyller 30 år på skiva tillsammans med mina kära kollegor Ola och Karins egna listor fokuserade på DJ Premier och Swizz Beats 30 bästa produktioner. Den samlade listan kan du lyssna på ifrån Spotify HÄR.

#10 Wu Tang Clan – Wu Tang Clan Ain’t Nuthin’ To Fuck With (Enter the Wu-Tang (36 Chambers), 1993)

En av de bästa och mest minnesvärda Wu-Tang-dängorna som finns i mångas medvetande. Många kan helt enkelt sjunga med i refrängen som görs av just RZA. Som dessutom tar hand om intro, outro och en vers tillsammans med Inspectah Deck och Method Man. Lustigt nog är låten CO-producerad av Method Man, någonting som är svårt att avgöra när man hör beatet. Men någonting har han gjort på beatet för att förtjäna det. Kanske var det han som rotade fram samplingen från den klassiska 60-talsserien Underdogs?

Wu-Tang Clan ain’t nothin’ ta fuck wit
Straight from the motherfucking slum that’s busted
Wu-Tang Clan ain’t nothin’ ta fuck wit
And if you want beef then bring the ruckus

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-12-10 18:23 / Uppdaterad: 2009-12-10 18:23

Kategori: Allmänt

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig