dagensskiva.com

48 timmar

Julkalendern

4 december: Ella Tillema i Personangrepp

Musik- och konstprojektet Personangrepp såg dagens ljus under vintern 2008 och under 2009 släppte bandet sin första EP Fuck You Very Much.

Centralpersonen Ella Tillema, som snart avslutar sina studier på Malmö konsthögskola, har dessutom hunnit med ett antal utställningar och från och med i morgon och till 20 december hålls hennes examensutställning Flyktplanen på Galleri KHM i Malmö.

I kväll är det vernissage och Personangrepp spelar dessutom live.

  1. Vilket är årets album?
    – Shit, jag lyssnar typ inte på ny musik. Men danskarna e rätt bra på punk, så i såna fall måste jag nog säga Höje Häle S/T 7″ eller Night Fever New Blood 12″. Fast egentligen vet jag inte om de är ”årets skiva-material”, men det är två skivor som jag äger som släppts i år. Skivan som är årets skiva varje år enligt mig är lätt Ebba Gröns sista platta.
  2. Vad kommer du minnas från musikåret 2009?
    – Punk Illegal, lätt. Bästa festivalen vi har i Sverige! Sju svåra år spelade och de var bäst på festivalen. Men egentligen så kan nog varje spelning jag gjort med Personangrepp oxå inkluderas här, för det har varit sjukt läskigt och kul. Speciellt eftersom vi haft tre olika gitarrister under vårt första år. Anna som spelar med oss nu ska ingenstans som tur är, och hon e grym!
    Ett annat helt fantastiskt minne självklart är Popkollo Metal i Karlshamn där jag var en utav ledarna och baslärare. Sån sjuk pepp! Och jag tror tjejerna där lärde mig mer än vad jag lärde dem!
  3. Vad ser du fram emot 2010?
    – Jag kommer ta min master i fri konst nästa år. Sjukt läskigt. Jag har pluggat i sju år snart och har nästan glömt hur det är att klara sig utan csn. Men det ser jag nog mest fram emot. Dessutom kommer Personangrepp dra på turné i april och det ska bli jävligt kul!

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-12-04 00:00 / Uppdaterad: 2009-11-23 20:05

Kategori: Julkalendern 2009

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig